Fajitas cu pui se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Fajitas cu pui.
Rețetă de Fajitas cu pui
Rețeta delicioasă de Fajitas cu pui, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Fajitas cu pui este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Fajitas cu pui este pentru 6 persoane
Citește și: Lasagna cu sos bolognese. Se poate mânca din priviri!
Ingrediente – Fajitas cu pui
ingrediente pentru Fajitas
- un piept de pui
- un ardei dulce roșu
- un ardei dulce galben
- un ardei iute
- 1/2 de linguriță de paprika iute
- 1/2 de linguriță de lapte ca dulce
- 1/2 de linguriță de fulgi de ardei dulci
- 1/2 de linguriță de chimion
- un lime
- o ceapă roșie
- 6 lipii
- Sare
- piper negru măcinat
- 5 linguri de ulei de măsline
ingrediente pentru sos
- 8 roșii cherry
- 2 cepe roșii
- un ardei iute
- pătrunjel proaspăt
- Un lime
- Sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Fajitas cu pui
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem, este să ne apucăm de tăierea ingredientelor. Așadar, începem prin a tăia pieptul de pui, ceapa, dar și ardei grași, fâșii. Abia mai apoi ne vom ocupa și de tăierea ardeiului iute, felii. Toate aceste ingrediente, se vor pune într-un singur bol de dimensiuni mai mari, pentru ca deasupra să adăugăm va pica dulce și iute, fulgii de ardei dulci, chimionul, dar și pentru a condimenta cu sare, piper negru măcinat, iar ulterior și uleiul de măsline.
- Toate aceste ingrediente se amestecă împreună, iar carnea se lasă la marinat timp de aproximativ 30 de minute.
- În acest timp, ne vom ocupa și de pregătirea sosului. Așadar, vom începe prin a toca mărunt roșiile, ceapa, ardeiul iute, dar și legătura de pătrunjel proaspăt toate aceste ingrediente se pun și ele într-un bol, însă separat, condimentând ulterior cu sare, piper negru măcinat, dar și zeama de la ½ de lime. Deasupra vom turna și puțin ulei de măsline, iar toate aceste ingrediente se vor amesteca bine împreună.
- Separat, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari. Pe aceasta o vom pune pe aragaz, la foc mare, iar odată ce s-a încins vom adăuga și carnea vie clar alături de ardei și ceapă pentru a se prăjit timp de aproximativ 20 de minute. În funcție de dimensiunea tigăii, amestecul se poate prăji într-o tură sau 2. Atenție însă! Carnea nu trebuie să fie uscată, ci trebuie să rămână cât mai suculentă cu putință, după preferințe.
- Odată ce carnea s-a prăjit așa cum ne dorim, putem lua tigaia de pe foc. Preparatul se poate servi așezat în mijlocul unei lipii și cu alte garnituri dorite sau sosuri, după preferință. Lipia se va rula ulterior și se va servi imediat. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pandișpan cu gem de căpșune și frișcă. Simplu de preparat și ușor de savurat!