"Familia Borgia", impresionantul serial difuzat la Kanal D2, în fiecare seară de luni și marți, de la ora 22:00, prezintă viețile membrilor familiei celebrului cap al Bisericii Catolice, Rodrigo Borgia.
Poveștile debordând de pasiune și violență se petrec în atmosfera Italiei renascentiste. Pentru echipa de producție acest serial a fost o adevărată provocare, de la recrearea decorurilor specifice Romei secolului al XV-lea, până la sincronizarea perfectă a aproximativ 400 de oameni.
Filmările au avut loc în 10 locuri diferite, fiind utilizate 143 de platouri de filmare din Praga și Cehia. Scenele din Palatul Apostolic, apartamentele familiei Borgia, castelul San Angelo au fost filmate în Palatul Martinicky (Praga), iar decorurile și atmosfera specifice Capelei Sixtine, și Palatului Apostolic au fost recreate în studiourile Barrandov (Praga).
Pentru filmările la interior a fost nevoie de mobilizarea a sute de muncitori, lăcătuși, dulgheri, zidari, pictori, tapițeri și de mii de ore de muncă pentru ca telespectatorii să aibă parte de o adevărată călătorie în timpuri de mult apuse.
S-au folosit aproape 200 de tone de lemn, peste 10 tone de vopseluri, au fost refăcuți 400 de metri pătrați de ferestre și, manual, 40 de uși de stejar cu mânere și încuietori din fier.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Filmările la exterior au presupus recrearea pieței pe o suprafață de 1600 metri pătrați, iar volumul de muncă și necesarul de materiale au fost cu adevărat impresionante; 40 de tone de schele, 448 de tone de pavaj, 12
000 de metri pătrați de plăci de lemn, 10 000 metri pătrați de tencuială turnată, 624 tone de beton și 2,5 km de iută.
5 000 de metri de catifea, 200 de metri de organza, folosite pentru costumele specific perioadei Romei renascentiste
Măiestria jocului actoricesc este întregit de costumele specifice perioadei Romei renascentiste. O întreagă echipă de designeri și croitori au reușit să creeze sute de costume, atât pentru nobili, cât și pentru soldați sau oameni de rând, folosind printre alte materiale, 5000 de metri de
catifea, 200 de metri de organza, 2000 de metri de căptușeală, 2000 metri de fir de filigran și 10 000 de capse galvanizate. Au mai fost utilizate în decoruri și peste 4000 de lumânări, 300 de kilograme de fructe și legume, 200 de kilograme de carne și 200 de litri de suc.150 de muncitori și peste 4000 de ore de muncă au fost necesare pentru recrearea decorurilor în serialul “Familia Borgia”.
Nu ratați în fiecare seară de luni și marți, de la ora 22:00, serialul “Familia Borgia”, la Kanal D2, o adevărată călătorie în timp și în istoria unei familii celebre.