Fasolea cu cârnați se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de fasole cu cârnați.
Rețetă de Fasole cu cârnați
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tort Dobos. Perfect pentru orice ocazie!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ruladă Pavlova. Un gust absolut divin!
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 600 g cârnați afumați
- 600 g fasole boabe uscata
- 2 cepe mari
- 3 căței de usturoi (opțional)
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel (opțional)
- 1 țelină mica
- 150 ml ulei
- sare
- piper negru măcinat
- 1 foaie de dafin
- 600 ml suc de roșii sau roșii la conserva
- Verdeață pentru decor
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Trebuie să lăsam fasolea boabe la înmuiat în apă rece peste noapte, cel puțin opt, iar în timpul acestei perioade, schimbăm apa rece de trei ori.
- A doua zi, am pus fasolea înmuiată la fiert. Am scos fasolea din apa în care s-a înmuiat și am pus-o într-o oală mare, cu apă rece și am pus-o la fiert. Am schimbat apa de 2 ori de când a început să clocotească, la un interval de 20 de minute, pentru fiecare dată când a ajuns la fierbere, apoi am scurs apă și am pus una nouă, iar apoi am adus-o din nou la punctul de fierbere, la foc mediu.
- Ne ocupam acum si de cârnați, pe care ii vom tăia în rondele, în bucăți mai mari mai mici, in funcție de preferințe. Ulterior, ne ocupam si de legume, prin urmare, am tăiat morcovii în rondele, am tocat ceapa, usturoiul și restul legumelor. Am ales o oală potrivită pentru a pune aceste legume și zarzavaturi, precum și câteva linguri de ulei și un praf de sare, după gust. Le-am călit la foc mic până când au devenit transparente și s-au înmuiat un pic, timp de aproximativ 10 minute.
- Am pus și cârnații tăiați în oală, i-am prăjit ușor, timp de aproximativ 10 minute. In continuare, am umplut oala cu 2 cești de apă și am acoperit-o parțial cu un capac si am lăsat totul să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute. În urma fierberii, am adăugat fasolea boabe prefiartă și scursă, dafinul, sarea și puțin piper negru măcinat. Am amestecat totul bine și apoi am adăugat sucul de roșii sau roșiile la conserva, in funcție de alegere. Am adăugat încă o ceașcă de apă și am continuat fierberea pentru încă 20 de minute, fără capac. După acest interval de timp, am stins focul și am pus un capac peste mâncarea de fasole, iar rețeta de astăzi este gata de servit, cu verdeață deasupra, in funcție de gust. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.