Aceasta mancare de post este satioasa si foarte gustoasa. Vezi aici cum se prepara.
Ingrediente: 700 g fasole verde, 4 linguri ulei, 2 cesti cu pesmet, 2 linguri margarina vegetala,2 catei de usturoi, 1 rosie potrivita, sare, dupa gust,2
Mod de preparare: Fasolea se curata de capete si ate, se spala bine, se taie in jumatati (pe lungime). Pesmetul se perpeleste, intr-o tigaie, in ulei incins, pana ce devine auriu. Intr-un vas se pun straturi alternative de fasole si de pesmet, ultimul strat trebuind sa fie cu pesmet. Se curata usturoiul, se taie marunt, se pun pe el margarina si sare, dupa gust, se amesteca bine si se pune deasupra. Se tine la cuptor, la foc potrivit, timp de 5-10 minute. Inainte de-a fi servita, mancarea se orneaza cu felii de rosii si patrunjel verde.
sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro