Un subiect ce este discutat din ce în ce mai des în zilele noastre este repartizarea inegală dintre sexe în cadrul competiţiilor sportive şi a jocurilor în general.
Societatea aflându-se într-o eră digitală în care informaţia audio-vizuală este cea care influenţează marea majoritate, nu este greu de observat faptul că reprezentarea femeilor în cadrul evenimentelor sportive este în procent mai mic faţă de cel în care se află participanţi de sex masculin. Deseori domeniul media ajunge să transmită consumatorilor idei preconcepute ce nu sunt întotdeauna adevărate. Însă în nenumărate rânduri femeile au dat dovadă de calităţi egale şi uneori superioare faţă de cele ale bărbaţilor când vine vorba de competiţii, în ciuda faptului că publicitatea le defavorizează uneori.
Fosta jucătoare de tenis Billie Jean King a rămas în istoria sportului nu doar pentru că a fost clasată pe poziţia numărul unu în lume sau pentru cele treizeci si nouă de Grand Slam-uri pe care le are la activ, ci şi pentru celebra victorie din 1973, împotriva lui Bobby Riggs. Aceasta a contribuit prin performanţele sale pe teren la îmbunătăţirea imaginii sportivelor din toată lumea şi mai mult de atât, asigurând un loc femeilor la nivelul cel mai înalt al competiţiilor de genul acesta.
În domeniul curselor de maşini, un nume ce va rămâne cu siguranţă în istorie este Danica Patrick. Aceasta este considerată ca fiind cea mai de succes femeie din istoria curselor din America, iar datorită victoriei sale din 2008 în cadrul competiţiei Indy Japan 300, a rupt bariera sexelor şi a devenit singura participantă de sex feminin ce a câştigat vreodată un
Pentru o perioadă foarte îndelungată de timp, femeile au dus o luptă grea pentru locurile de top din competiţiile sportive şi jocuri care au fost dominate de prezenţa bărbaţilor.
Acestea au fost câteva exemple în care ideile preconcepute s-au dovedit a fi complet greşite, fapt care susţine participarea în mod egal a femeilor şi bărbaţilor în competiţii de variate tipuri.