Femeia de afaceri Nadia De Luca vorbeşte despre stâlpii principali ai unui business de succes: "Este nevoie să trecem printr-un proces de învățare pentru a reuși"

Femeia de afaceri Nadia De Luca vorbeşte despre stâlpii principali ai unui business de succes:
Femeia de afaceri Nadia De Luca vorbeşte despre stâlpii principali ai unui business de succes: "Este nevoie să trecem printr-un proces de învățare pentru a reuși"

Nadia De Luca spune că rețeta unei afaceri are două ingrediente principale, care trebuie să fie dozate corespunzător pentru a se îmbina perfect.

Femeia de afaceri Nadia De Luca a reuşit să devină un antreprenor de succes încă de la o vârstă fragedă. Ei bine, antreprenorul vrea să le împărtăşească tuturor drumul pe care l-a parcurs până la nivelul la care este astăzi.

Mai mult decât atât, protagonista noastră a expus principalele calităţi şi aspecte pe care trebuie să le dezvolte o persoană care aspiră la statutul de antreprenor. Nadia nu a scris neapărat un ghid sau un îndrumar, cum găsim la multe librării, ci a preferat să vorbească din propria ei experienţă.

Potrivit femeii de afaceri, stâlpii principali ai oricărui business solid sunt: viziunea, creativitatea, imaginaţia, planul de business, informaţia şi adaptabilitatea.

Citeste si: Nadia De Luca, costumaţie senzaţională de Halloween! Uite cum s-a îmbrăcat vedeta pentru o super petrecere!

“𝐈̂𝐧𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐜𝐞𝐯𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭, 𝐟𝐚̆ 𝐜𝐞𝐯𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐛𝐢𝐥.”- Bill Gates

Evoluție și performanță!- cuvintele cheie care stau la baza nevoii de a excela, de a crește...

Aceste verbe descriu dorința acțiunii către succes. 
Antreprenoriatul este o vocație? Da și nu! Sunt necesare într-adevăr multe calități native pentru a fi întreprinzător însă, pe lângă acestea, este nevoie de cultivarea unor resurse polivalente perfecționate sau dobândite prin educație! Este nevoie să trecem

printr-un proces de învățare pentru a reuși să ne dezvoltăm și să avem succes în aceasta direcție. 

Drumul meu în antreprenoriat a început încă de la vârsta de 24 de ani, când m-am lansat în domeniul gastro și turism.

Iată câteva sfaturi din experiența mea personală, un mic rezumat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Primul pas este să crezi, să te avânți fără frică, să fii cutezător, este un act de voință, un efort, o vrere de a ieși din starea de confort, fără teama eșecului.

Este nevoie și de un strop de nebunie, “𝐍𝐮 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐚̆ 𝐠𝐞𝐧𝐢𝐮 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐝𝐫𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐧𝐞𝐛𝐮𝐧𝐢𝐞”- Aristotel.

Şi, da, consider că un dram ar trebui să existe în rețetarul fiecărui antreprenor. 

Să construiești o afacere înseamnă să fii asumat și să ai perspectiva obiectivului final. Rețeta unei afaceri are două ingrediente principale, care trebuie să fie dozate corespunzător pentru a se îmbina perfect- 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥.

𝐕𝐢𝐳𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚- este ansamblul de idei prin care se crează tabloul general al unei afaceri.

𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚- componentul metafizic, care ne ajută să ne imaginăm, să creăm visul, care mai târziu se va transforma în viziune, apoi în plan şi apoi în realizare.

𝐈𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚- sursa stării de visare, este deja un act de independență, de libertate. În vederea activării procesului de imaginație avem nevoie de un mediu propice, de o stare motivațională sau chiar de o muză care să ne stimuleze.


Un alt component important este cunoașterea domeniilor unde ne dorim să activăm. Nu este vorba doar de matematică, de cifre, partea fizică, materială, corpul unui concept de business poate fi unul foarte complex. O multitudine de competențe profesionale vin să completeze imaginea globală a unei afaceri, atunci când este vorba de implementare. În acest caz, cel de-al doilea condiment important pentru a realiza cu succes antreprenoriatul este planul. 
𝐏𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐛𝐮𝐬𝐢𝐧𝐞𝐬𝐬- se realizează cu ajutorul cunoștințelor din domeniul financiar-economic, de marketing, management și, totodată, al lidership-ului care trebuie să se aplice în orice tip de organizație.
Tot acest ansamblu ajută la “metamorfoza” conceptului, a ideilor scriptice care se transformă în fapte fizice. Mai simplu spus: “𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐞 𝐥𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆!” Acesta este conceptul fundamental, aplicat la nivel universal din perspectiva unui antreprenor.

Citeste si: Nadia de Luca, vacanţă de vis în Grecia! Acestea sunt imaginile superbe care o fac să uite de vremea mohorâtă! Uite cât de sexy este în costum de baie!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nadia De Luca: "Nișarea depinde totodată de un aspect pe care mulți antreprenori îl exclud- este vorba de mentalitatea publicului țintă" 

𝐀𝐝𝐚𝐩𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚- plierea pe nevoile care se nasc în funcție de dinamica pieței este foarte importantă. Mediul în care se dezvoltă business-ul unde se desfășoară afacerea, locul unde se întâlnește cererea cu oferta și unde ne întâlnim cu competitorii noștri trebuie să fie foarte bine definite.

𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐚- este un element care ne potențează capacitatea de previziune și de pliere pe piață pentru a reuși să ne impunem în fața celorlalți actori. 
Actualizarea informațiilor, raportată la factorii de influență: politici, sociali, juridici, financiari și economici sunt decisivi atunci când vorbim despre plierea pe piață.

𝐓𝐚𝐫𝐠𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐠𝐫𝐮𝐩𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐭̦𝐢𝐧𝐭𝐚̆- se realizează în funcție de produsul/serviciul pe care îl comercializăm. 𝐍𝐢𝐬̦𝐚𝐫𝐞𝐚 depinde de un aspect pe care mulți antreprenori îl exclud- este vorba de mentalitatea publicului țintă, de trenduri și, totodată, de capacitatea de a veni în întâmpinarea unor previziuni de piața noi. Aici putem vorbi și despre 𝐏𝐑-𝐧𝐞𝐭𝐰𝐨𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠, 𝐦𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭𝐢𝐧𝐠-𝐯𝐚̂𝐧𝐳𝐚̆𝐫𝐢, care au o contribuție majoră în implementarea și managerierea cu succes a unui business.

O concluzie generală despre antreprenoriat? Pe scurt:

Ca viitor antreprenor, trebuie să pleci la drum cu un bagaj care să conțină mai multe caracteristici: asumarea riscurilor în vederea obținerii obiectivului final, creativitate, dăruire, determinare, perseverență, tenacitate, seriozitate și etică. Cu toate aceste calități se poate crea fundamentul unui business. Așa se pot realiza elementele premergătoare implementării afacerii, respectiv- viziunea, planul, implementarea și, nu în ultimul rând, satisfacția personală, echilibrul între sacrificiu, efortul depus și realizarea, câștigul.

Astfel, am experimentat mai multe domenii de activitate, de la industria de: gastronomie și turism, beauty și cosmetică, industria automobilelor, domeniul administrativ și, bineînțeles,  nu putea lipsi un domeniu care reprezintă pentru mine actuala cucerire: Real Estate-ul", a declarat Nadia De Luca.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies