Femeile din România care au copii sub 8 ani ar putea munci mai mult de acasă! Veste importantă

Femeile din România care au copii sub 8 ani ar putea munci mai mult de acasă! Veste importantă
Femeile din România care au copii sub 8 ani ar putea munci mai mult de acasă! Veste importantă

Vești bune pentru părinți! Aceasta este cea mai bună veste din România în acest moment. Potrivit noii legislații, părinții vor putea lucra mai multe ore acasă. Ce se schimbă?

Potrivit unui proiect de lege care va fi depus în Parlament de PNL, părinții cu copii de până la opt ani vor putea lucra de acasă patru zile pe lună.

Citește și: Ozana Barabancea a băgat-o în sperieți pe iubita fiului ei. Cum a decurs prima întâlnire cu viitoarea noră: “I-a fost frică de mine, săraca, credea că sunt Bau Bau”

Părinții vor putea lucra mai mult de acasă

În plus, Partidul Liberal susține în noul proiect de lege o reducere a TVA la 5% pentru produsele pentru sugari, adică lapte praf, scutece, șervețele și scaune auto pentru copii.

„O măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinților cu copii cu vârsta de până la opt ani și care muncesc la stat sau privat.Așa

cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul țintit este identificarea echilibrului între viața profesională și cea privată a familiilor care au copii până la opt ani. Acești părinți vor beneficia de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie una pe săptămână, fie consecutiv. Elementul de noutate e că fiecare salariat ca beneficia de acest program flexibil”, a declarat președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Se schimbă legile Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, vrea să schimbe regulile în școlile din România pentru a îmbunătăți siguranța. Acest lucru este un răspuns la mai multe incidente recente de violență în școli.

În cadrul unei vizite la Timișoara, ministrul Educației a vorbit despre modalitățile de rezolvare a problemei securității în școli.

„Multe dintre şcoli au pază asigurată de autoritatea publică locală. Problema pe care o aveam, apropo de introducerea obiectelor interzise în şcoli este legată de legislaţia specifică. Nu poate face percheziţie paznicul sau un profesor în şcoală. Trebuie să fie autorităţi care au acest drept, jandarmii, poliţiştii.

În mod normal când ai o astfel de suspiciune, suni şi chemi poliţia pentru că putea să facă astfel de percheziţii. Am discutat cu colegii din Guvern, şi cu Ministerul Justiţiei, şi cu Ministerul Afacerilor Interne, să vedem dacă este nevoie de modificări legislative în aşa fel încât, când avem de exemplu o suspiciune de obiect interzis să se poată demara mai rapid o verificare în acest sens pentru a nu există pericole în interiorul şcolii”, a declarat Ligia Deca.

Citește și: Multe femei din România vor fi concediate înainte de Paște! Anunțul de ultimă oră al Guvernului

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Zile libere 2023. Anunț privind zilele libere ale salariatelor! Minivacanţă de patru zile pentru bugetare de Paşte

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies