Femeile din viața lui Iisus. Ce spune Biserica despre ele

Femeile din viața lui Iisus. Ce spune Biserica despre ele
Femeile din viața lui Iisus. Ce spune Biserica despre ele

Iisus Hristos nu i-a avut alături doar pe apostoli. Mai multe femei curajoase și cu credință în Dumnezeu l-au urmat pe Mântuitor. Și Biserica le pomenește, datorită mai multor scrieri din Biblie.

Deși de cele mai multe ori, atunci când vine vorba despre viața lui Iisus Hristos, sunt amintiți doar Apostolii care i-au stat alături, în realitate au fost și câteva femei care l-au cinsitit așa cum se cuvine pe Fiul lui Dumnezeu. Numele acestora apar și în Evanghelii. 

Cine au fost femeile care l-au urmat pe Iisus Hristos

Biserica ortodoxă amintește de mai multe femei care au avut o credință uriașă în Dumnezeu și care i-au fost alături lui Iisus, atât în perioada petrecută pe Pământ, cât și în momentul în care a fost răstignit și

a înviat. 

Acestea poartă numele de ”femeile mironosițe”, în sensul că au fost femeile care au dus mirul la mormântul lui Iisus Hristos, ca să Îl ungă cu el. Noul Testament amintește de următoarele femei din viața lui Iisus: Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov şi a lui Iosif, Salomeea, Ioana, soţia lui Huza, un ispravnic al regelui Irod, și Suzana. 

Aceste femei i-au ajutat pe Iisus și pe Apostoli cu hrană, cu bani sau cu pregătirea mâncărurilor sau a hainelor necesare acestora în drumul lor prin Țara Sfântă. 

Maria Magdalena a fost prima femeie pe care Iisus a vindecat-o. Mântuitorul a scos din ea ”șapte duhuri necurate”. Aceasta a fost prezentă atât în timpul patimilor lui Iisus, dar a fost și martoră la Învierea Acestuia. Împreună cu Maria și cu Salomeea, Maria Magdalena a cumpărat miresmele necesare pentru a unge trupul Mântuitorului. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În ceea ce o privește pe Ioana, soţia lui Huza, aceasta l-a urmat pe Iisus, după ce Mântuitorul i-a vindecat băiatul bolnav. Femeia a fost alungată din casă de bărbatul ei, pentru că a ajuns să creadă în puterea lui Dumnezeu. De aceea, Ioana s-a alăturat celorlalte femei mironosițe. 

Salomeea a fost soţia lui Zevedeu şi mama celor doi Sfinţi Apostoli, Iacov şi Ioan Evanghelistul. Și ea a văzut patimile prin care a trecut Iisus, iar în dimineața Învierii a fost la Sfântul Mormânt, alături de celelalte femei.

Toate au fost închise, din cauza credinței în Dumnezeu. 

Femeile mironosițe, pomenite de Biserică

După ce au fost întemnițate, femeile mironosițe, dar și alți credincioși, au fost urcați pe o corabie și lăsați să piară pe mare. Maria și Salomeea au ajuns pe o insulă la gura Romului și acolo și-au trăit restul vieții. 

Biserica le consideră pe aceste femei drept cele mai curajoase ființe care l-au cunoscut pe Iisus Hristos.

Au mers dimineață la Mormântul Sfânt, fără să se gândească la pericolele ce le puteau pândi, în condițiile în care mormântul era păzit de soldați. 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Singura lor grijă era că nu avea cine să le dea la o parte piatra grea de la intrarea în mormânt. Evanghelia după Marcu menționează următoarele: ”Îndată după ce și-au exprimat această grijă sau preocupare, ridicându-și ele privirea spre locul unde se afla mormântul, au văzut piatra răsturnată.  Cu toate că nu era acolo nici un bărbat puternic ca să le dea o mână de ajutor, pentru dragostea, îndrăzneala, curajul și prețuirea lor față de Hristos, s-a făcut o minune.

Un înger al lui Dumnezeu a coborât din cer și a răsturnat piatra de la ușa mormântului”

După ce au intrat în mormânt, au văzut acolo un înger, care le-a zis că Iisus a Înviat. De asemenea, li s-a transmis să ducă mai departe vestea Invierii și să le spună ucenicilor și lui Petru că îl vor vedea pe Iisus în Galileea. Speriate de ceea ce au văzut și au auzit, femeile mironosițe au fugit spre casă, fără să spună cuiva ce s-a întâmplat. 

Pe drum li s-a arătat însă Iisus, care le-a spus: ”Bucurați-vă! Nu vă temeți”, iar femeile s-au aruncat la picioarele lui și s-au închinat. 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies