Tipic unui naiv este sa-si puna intrebari de o simplitate dezarmanta si la care nu se poate raspunde intotdeauna.
Copiii si oamenii de stiinta au inclinatia de-a si le pune, caci ambele categorii au aceeasi nevoie imperioasa de a intelege lumea inconjuratoare.
”Ce este o femeie?” Aceasta intrebare este pe cat de simpla, pe atat de stanjenitoare, caci nu exista un raspuns satisfacator. Copilul, cu toata candoarea, va spune ca o femeie nu e barbat. Iar omul de stiinta, socat, va simti dupa o lunga reflexie ca nu poate raspunde mai bine de-atat.
Acest paradox tine de faptul ca existenta sexelor este o conventie pe care nu am ales-o si care i-a fost impusa intregii lumii vii, cu mult inainte de aparitia noastra. Un sex izolat nu are, deci, nici o valoare in sine si nu poate fi definit decat prin referinta la celalalt.
Un barbat nu are deloc nevoie sa rationeze pentru a recunoaste o femeie, o simte din instinct.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Mesajele” pe care barbatii le simt atunci cand vad sau aud o femeie contin ingredientele unui cocteil pe care avem obiceiul sa-l numim „feminitate”.
In cartea „Barbatii prefera femeile cu forme”, Pierre Dukan pune o intrebare simpla adresata barbatilor: „Ce tip de femeie preferati?” Iar intrebarea, cel mai adesea, subintelege: „Aveti o preferinta pentru blonde sau brunete, pentru sportive sau pretioasele rafinate, pentru cele sexy sau pentru intelectuale?”.
Si aici ne lovim de verbul „a prefera”, fiind in continuare vorba de aceasi mistificare. Pierre Dukan spune asa: ”Cred ca pot raspunde ca nu avem, cu adevarat, de ales. Suntem programati sa reactionam la un tip anume, particular, de feminitate.
Atunci cand vorbim despre o blonda, nu e vorba de simpla culoare a parului. O blonda are, in general, o consistenta a pielii, un miros, o culoare a ochilor ce formeaza un intreg structural particular.
Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro
„Daca e sa-i credem pe biologi, ceea ce incoroneaza totul ar fi mirosul si consistenta pielii. Dar, daca ar trebui sa optam pentru un numitor comun hotarator in ultimul moment, as declara invingatoare rotunjimea. Rotunjimea, discreditata la ora actuala de societatea noastra, este poate cel mai autentic semn feminin, cel care defineste cel mai bine diferenta”, spune Pierre.
„Femeile de toate varstele incearca, de mai bine de o jumatate de secol, sa se infometeze, spunandu-si ca vor fi mai frumoase si mai seducatoare daca vor fi slabe”, afirma autorul. Ele se simt vinovate fiindca mananca si se inhiba daca un barbat le atinge rotunjimile. Dar trebuie sa stii ca soldurile, coapsele, obrajii, chiar si genunchii sunt emitatori sexuali naturali, care nu depind nici de persoana in sine, nici de societatea in care ea traieste, ci de gene si de instincte.
Iar natura nu creeaza niciodata un emitator, fara sa creeze un receptor potrivit!
Sursa: www.csid.ro