În noaptea de marți spre miercuri are loc o eclipsă parțială de Lună, vizibilă în totalitate din România, dacă cerul este senin, potrivit reprezentanților Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.
În noaptea de marți spre miercuri are loc o eclipsă parțială de Lună, vizibilă în totalitate din România, dacă cerul este senin, potrivit reprezentanților Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.
Eclipsa începe la ora 21.44, dar schimbările pe discul selenar se vor putea vedea după ora 23.00, când partea din dreapta a discului lunar va începe să fie mai puțin strălucitoare.

Faza maximă va fi atinsă la ora 0.31,
Dacă veți privi Luna la acea oră, veți vedea cum partea de sus a discului este mai roșie decât partea de jos.
Citeste si: Cutremur în România! L-ați simțit?
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru bucureştenii interesaţi de astonomie, observatorul "Amiral Vasile" are program special dedicat eclipsei.
Eclipsa de Lună este un fenomen astronomic care, în ciuda explicațiilor științifice, a inspirat și fascinat mai multe generații.
TRADIȚII ȘI SUPERSTIȚII legate de eclipsa de lună

Dat fiind faptul că fenomenul este unul cu totul special și rar, a devenit o sursă a legendelor și a miturilor, printre acestea strecurându-se și numeroase superstiții.
Superstițiile legate de eclipsa de Lună se referă, în special, la fertilitate. În tradițiile antice se bănuia că femeile însărcinate trebuie să poarte îmbrăcăminte de culoare roșie pentru a se proteja de spiritele rele.
În plus, viitoarelor mame nu li se recomandă să-și atingă pântecele pe timp de eclipsă pentru că în caz contrar copilul se va naște cu semne. Cât despre copiii concepuți în perioada eclipsei, se credea că vor fi posedați de demoni.Citeste si: HOROSCOP. Zodiile și eclipsa de Lună Plină. PIERDERI irecuperabile!
Citește și: Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”- stirilekanald.ro
În timpul elipsei nu ar fi indicat să se pregătească masa sau să se gătească, iar toată mâncarea preparată trebuie să fie aruncată după trecerea fenomenului rar.
În tradiție se zvonea că bolta cerească capătă forța de a otrăvi pământul, motiv pentru care oamenii acopereau fântânile, de pildă. În plus, pentru a-și proteja căminele, vasele și farfuriile erau întoarse.
Și totuși există și o parte frumoasă a superstițiilor legate de eclipsa de Lună.
O altă superstiție mai puțin obișnuită spune că persoanele care adorm cu părul ud riscă să devină lunatice.
Citeste si: Cartofi fondanți. Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva. Absolut delicios!