Fibromialgia. O tulburare complexă a sistemului nervos central cu impact semnificativ asupra calității vieții

fibromialgia simptome forum
Fibromialgia

Odată cu înaintarea în vârstă, încep și durerile de oase. Însă știați în ce constă sindromul denumit fibromialgie?

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact fibromialgia, dar și când apare aceasta. În plus, descoperiți și care sunt simptomele acestui sindrom, dar și cum se poate trata.

 

Ce este fibromialgia

Fibromialgia este una dintre afecțiunile care se manifestă prin durere. Această durere poate apărea într-o anumită zonă a corpului, însă se poate extinde și în alte zone.

Fibromialgia este o boală cronică care afectează sistemul musculo-scheletal, dar non-specific, adică avem o durere care poate să migreze în diferite zone ale corpului, urmate de oboseală cronică, nu ne odihnim cum trebuie, anxietate și depresie .”, a explicat Cristi Stănescu, fizioterapeut.

ce este sindromul fibromialgic
Fibromialgia[Sursa foto: freepik]
 

 

Când apare fibromialgia

Deși se poate descoperi destul de greu existența acestui sindrom, acesta se poate confunda și cu alte afecțiuni, ceea ce face depistarea sa, mult mai dificilă. Cu toate acestea, apariția poate să fie determinată și de un factor genetic sau de la unul fizic sau psihic.

Se descoperă mai târziu, mai greu, această afecțiune, pentru că poate fi confundată și cu alte afecțiuni, trebuie eliminate, excluse.

Partea  reumatismului, după aia ajungi pe partea de circulator, de neuro, apoi faci un tablou și vezi dacă seamănă cu afecțiunea.(...) Putem să zicem că ar fi și un factor genetic cumva avem în familie chestia asta se poate perpetua, dar poate fi declanșată de la un traumatism, fie el fizic, fie psihic. Se poate să-ți dea toate sistemele peste cap, să vină pe cale psihică .”, a amănunțit specialistul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

durere in tot corpul si febra
Fibromialgia[Sursa foto: freepik]
 

 

Care sunt simptomele fibromialgiei

Se pare că pe lângă simptomele principale care țin de durere și oboseală, fibromialgia vine la pachet și cu anxietatea, depresia și existența unei stări care ne determină să nu mai facem... nimic.

Începutul, cumva durerea, trebuie să se prezinte ceva mai mult de 3 luni și este urmată de o oboseală.

Ne este greu să ne dăm jos din pat, să ne ducem la serviciu, intervine o anxietate, intervine o depresie nu mai vrei să socializezi, nu mai vrem să ieșim din casă și atunci este o problemă .”, a enumerat acesta.

Fibromialgia[Sursa foto: freepik]
 

 

Femeile suferă cel mai des de fibromialgie

Specialistul Cristi Stănescu a specificat faptul că bărbații sunt mai puțin afectați de acest sindrom.

Cu toate acestea, nu la fel stau lucrurile și când vine vorba despre femei.

Femeile suferă cel mai des de această boală, femeile din păcate cam în proporție de 80% sunt mai afectate, decât noi .”, a specificat Cristi Stănescu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

fibromialgia tratament naturist
Fibromialgia[Sursa foto: freepik]
 

 

Cum se tratează fibromialgia

În ciuda faptului că multe persoane consideră faptul acest sindrom se poate trata la psihoterapeuți, se pare că lucrurile nu stau tocmai așa. În spatele tratării fibromialgiei se află o întreagă echipă, care cuprinde de la psiholog, până la partea medicamentoasă și exercițiile de terapie efectuate de terapeuți. De menționat este și faptul că persoana în cauză, trebuie să dețină o putere mare, pentru a reuși să evolueze, din cauza faptului că durerile sunt greu de suportat.

Nu se tratează la psihoterapeuți, e o echipă în spate, deci de la partea de psiholog, partea medicamentoasă și partea care o facem noi, de fizio kineto, terapeuți care includ exerciții de terapie manuală, acupunctură și comprese calde și yoga. Sportul ajută foarte mult, dar gradual.(...)

Poate fi tratat, dar este o chestie de lungă durată și mă repet, este o echipă în spate, nu este doar un terapeut sau doar un doctor sau doar un psihiatru, ci o echipă întreagă și în primul și în primul rând trebuie pacientul să-și dorească să evolueze în bine și să se miște, pentru că durerile sunt toate insuportabile .”, a încheiat  fizioterapeutul.

am scapat de fibromialgie
Fibromialgia[Sursa foto: freepik]

Citește și: Artroza. Cauze, simptome și tratamente pentru reducerea durerii și îmbunătățirea funcției articulare



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum să faci față unui atac de panică. Tehnici și strategii pentru a-ți calma anxietatea

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies