FICATUL NU DOARE! Cel mai simplu mod prin care afli daca ai ficatul bolnav

FICATUL NU DOARE! Cel mai simplu mod prin care afli daca ai ficatul bolnav
FICATUL NU DOARE! Cel mai simplu mod prin care afli daca ai ficatul bolnav

Va ganditi probabil de ce ar fi nevoie sa va evaluati, din cand in cand, ficatul. Ei bine, motive sunt, de exemplu afectarea ficatului nu doare, prezinta evolutie insidioasa, discreta, fara simptome evidente si de multe ori pacientul este surprins sa afle ca are o disfunctie la acest nivel.

Hemoleucograma ne ajuta indirect, in sensul ca exista modificari de numar si de volum in privinta celulelor sanguine. Foarte marcata in bolile hepatice cronice este trombocitopenia – scaderea numarului de trombocite din sange (la normal numarul acestora este de aproximativ 150-300 de mii, iar in bolile hepatce cronice ajung la 30-40 de mii).

Aceste trombocite sunt de fapt resturi celulare care circula prin sange si care au rolul de a vindeca o rana de vas. Mai exact, cand un vas de sangese rupe, trombocitele acestea intervin in „peticirea” peretelui rupt, ca mai apoi vasul sa se repare. Opresc practic sangerarea!

De aceea in bolile hepatice cronice pacientul sangereaza usor si mult, ii sangereaza gingiile, ii curge sange din nas, ranile i se inchid greu si medicii sunt foarte rezervati daca trebuie sa intervina chirurgical, tocmai din pricina riscului mare de sangerare.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Leac naturist pentru varice! Il poti face acasa

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies