„Fierbeți până când sosul devine lipicios! Scoateți umplutura din frigider și pregătiți clătitele.” Clătitele cu sos, umplutură de brânză și afine. Rețeta lui chef Joseph Hadad!

„Fierbeți până când sosul devine lipicios! Scoateți umplutura din frigider și pregătiți clătitele.” Clătitele cu sos, umplutură de brânză și afine. Rețeta lui chef Joseph Hadad!
„Fierbeți până când sosul devine lipicios! Scoateți umplutura din frigider și pregătiți clătitele.” Clătitele cu sos, umplutură de brânză și afine. Rețeta lui chef Joseph Hadad!

Joseph Hadad a postat rețeta clătitelor pe care nu ai cum să nu le încerci.

Chef Joseph Hadad a postat un filmuțeț pe rețelele de socializare, alături de care a detaliat, pas cu pas, cum prepară clătitele în sos dulce.

“Este acesta un "da" sau un "nu" pentru aceste clătite dulci?” Cum face chef Joseph Hadad umplutura pentru clătite

Citește și: „Se pune cocos pentru a trage zeama, cine dorește poate înlocui cu pișcot sau biscuiți rași.” Rețeta de ștrudel cu mere a lui chef Joseph Hadad!

Citește și: „Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți.” Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu

Chef Joseph Hadad a postat rețeta pe care nu ai cum să nu o încerci măcar o singură dată, cea a clătitelor umplute cu brânză, coajă de portocală, stafide și suc de portocală.

O umplutură dulce, perfectă pentru clătitele tale, peste care adăugați un sirop, pregătit chiar la voi acasă, în câteva minute.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente aluat:

  • 250g faina alba
  • 4 oua 
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 ml lapte
  • 25g zahar alb

Umplutura:

  • 500g branza dulce de vaci
  • 1 1/2 lingura de stafide inmuiate in apa
  • 1/2 coajă de portocala
  • 1/2 lime
  • 1 pachet de zahar

 Pentru sos:

  • 70g unt
  • 200ml suc de portocale (proaspat)
  • 1/2 coaja de portocala
  • 1 lime
  • 2 linguri de zahăr brun- 70g
  • 80g afine
  • 1 lingurita sirop de vanilie (sau esenta 1 1/2 lingurita)
  • 60g unt pentru clatite

“Este acest sos un "da" sau un "nu" pentru aceste clătite dulci?  Umplutură: Într-un bol se amestecă bine toate ingredientele și se dă la frigider.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru clătite: Într-un alt castron, amestecați toate ingredientele și apoi strecurați amestecul. Topiți puțin unt într-o tigaie, apoi ștergeți cu un șervețel. Turnați aluatul în tigaie și scurgeți, apoi curățați excesul peste vasul de aluat. Se prăjește pe ambele părți până când se obține o culoare maro frumoasă. Repetați până când aluatul este terminat.”, a spus chef Joseph Hadad pe rețelele de socializare.

Cum prepară chef Joseph Hadad sosul pentru clătite

Cu siguranță nu ți se pare cunoscut acest aspect, însă rețeta de clătite ale lui Joseph Hadad vine și cu un sos delicios pe deasupra, pentru care ai nevoie de câteva ingrediente amestecate și lăsate la fiert timp de 6-7 minute. Acesta este secretul pentru clătitele perfecte, iar pe deasupra puteți adăuga afine, după plac. 

“Sos: topiți untul într-o tigaie, înainte de a se topi, adăugați ingredientele unul câte unul: coaja de portocală și lime, siropul de vanilie, amestecați bine, adăugați zahărul brun, amestecați din nou și turnați sucul de portocale. Fierbeți până când sosul devine lipicios, în jur de 6-7 minute. Scoateți din căldură și adăugați afinele. Între timp, scoateți umplutura din frigider și pregătiți clătitele: puneți o parte din amestecul de brânză puțin deasupra mijlocului cremei. Îndoiți laturile spre interior, apoi pliați cea mai mică parte și rotiți-o până la capăt. Repetați procesul pentru celelalte clătite.  Într-o altă tigaie, topiți cele 60g de unt și prăjiți clătitele umplute cu ultima parte împăturită, adică deschiderea, spre tigaie (astfel încât să nu se destrame). Se prăjește până când sunt aurii și se întorc cu atenție spre cealaltă parte, se prăjește și această parte până când are aceeași culoare. Scoateți pe o farfurie. Plating: Turnați sosul de afine pe o farfurie plată sau platou și apoi așezați clătitele umplute.”, a mai adăugat chef Joseph Hadad lângă imaginile cu clătitele delicioase.

Joseph Hadad
Joseph Hadad[Sursa foto: Instagram]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

„Se pune cocos pentru a trage zeama, cine dorește poate înlocui cu pișcot sau biscuiți rași!” Rețeta de ștrudel cu mere a lui chef Joseph Hadad!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies