Fii activa in viata copiilor si a familiei. Uite cateva sfaturi

Fii activa in viata copiilor si a familiei. Uite cateva sfaturi
Fii activa in viata copiilor si a familiei. Uite cateva sfaturi

Daca ai copii, sigur o sa vrei sa te asiguri ca ei cresc frumos si armonios, dar pentru asta trebuie sa fii si tu prezenta in activitatile lor.

E adevarat ca este greu sa jonglezi cu locul de munca, responsabilitatile casei si activitatile cu copii. Totusi, stabilind un program comun este un inceput. Uite cateva idei de activitati in aer liber pentru tine si familia ta.

Planifica activitati in afara casei pentru tine si familia ta- inot vara, sanius sau drumetii iarna, ciclism primavara si toamna, un picnic cu gustari sanatoase dupa un antrenament bun, toate te vor ajuta sa petreci un timp frumos alaturi de familia ta.

Fa niste cursuri impreuna cu ei – intereseaza-te daca exista cluburi pentru parinti si copii, in apropierea casei. Puteti face impreuna fitness, yoga sau aerobic. Daca copilul tau este prea mic pentru asftel de activitati, vezi ce programe gasesti adecvate varste lui, dar la care sa poti participa si tu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Modifica camera de zi  – de cele mai multe ori, camera de zi s-a transformat intr-o camera a lenesilor: o canapea confortabila, o

consola cu jocuri video, un raft plin cu DVD-uri si nimic care sa incurajeze activitatile fizice.  Incearca sa faci mici schimbari care sa va ajute sa faceti un pic de miscare si neaparat stabileste o limita de timp pentru privitul la televizor.

Fa-ti treburile casei  prin distractie – in loc sa dai sarcini individuale pentru fiecare membru al familiei, mai bine transforma treburile intr-un joc comun.

Organizeaza un concurs cu cat de repede se poate face curatenie in casa, stabilind un timp mai scurt pentru urmatoarea saptamana. Ascultati muzica si faceti treaba in pasi de dans. O sa vezi ca este mult mai distractiv.

Nu mai planifica singura meniul – nu este neaparat un plan pentru fitness, dar s-a constatat ca familiile care mananca sanatos tind sa aiba in general obiceiuri sanatoase, cum ar fi activitatile fizice.

Implica-ti familia in alegerea fructelor si a legumelor precum si in pregatirea mesei. De asemenea puteti strange masa impreuna.

Sursa: www.health.com



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies