Un studiu al Institutul American al Cancerului stabileste ca cele mai multe cancere pot fi evitate.
Institutul a publicat lista alimentelor care trebuie evitate cat si tipurile de cancere pentru care sunt contraindicate.
Zaharul
Cei care sufera de cancer trebuie sa evite total sa consume zahar. Celulele canceroase se dezvolta si sunt hranite de zaharuri, sau derivate, precum cereale, paste, carbohidrati, paine.
Ulei hidrogenat
Uleiul hidrogenat sau margarinele sunt grasimi care ataca sistemul imunitar, favorizeaza inflamatiile si au legatura directa cu bolile coronariene, accidentele vasculare si diabetul.
Mancarea procesata, conservele, mezelurile
Nitritii si nitratii sunt în concentratii foarte mari în carnea procesata. Acesti compusi sunt aditivii care maresc riscul îmbolnavirii stomacului si dezvoltarii diverselor tumori. Mancarurile procesate sunt pline de zaharuri, uleiuri, coloranti, faina alba, arome si alte ingrediente periculoase.
Carne gatita la gratar
Hidrocarburi policiclice aromate (HPA) apar la arderea carbunelui si lemnului. Pericolul apare atunci cand grasimea arde cu flacara iar fumul rezultat este deosebit de toxic iar HPA patrunde în carne.
Faina alba
Grauntele de grau din care provine faina au fost tratate cu fungicide. Plantele au fost stropite cu pesticide si puse în butoaie si tratate cu insecticide. Grauntele sunt supuse la temperaturi înalte iar pentru albirea fainei se foloseste clor.
Vezi lista completa aici.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro