Specialisti de la Universitatea din Ohio contrazic opiniile generale privind morcovii, priviti ca un izvor de sanatate.
Cercetatorii sustin ca au descoperit, in urma unor studii, un potential periculos in morcovi, in contextul in care organismul absoarbe prea mult betacaroten. Ca urmare, absorbtia vitaminei A in organism ar putea fi impiedicata, fapt care, la randul sau, ar putea conduce la o serie de afectiuni.
Un alt pericol ar putea fi un risc crescut de cancer pulmonar. Potrivit unui studiu, persoanele care consuma betacaroten sunt mai predispuse la dezvoltarea aceastei maladii decat cele care nu consuma alimente cu acest pigment.
Sursa
Cercetatorii sustin ca au descoperit, in urma unor studii, un potential periculos in morcovi, in contextul in care organismul absoarbe prea mult betacaroten. Ca urmare, absorbtia vitaminei A in organism ar putea fi impiedicata, fapt care, la randul sau, ar putea conduce la o serie de afectiuni.
Un alt pericol ar putea fi un risc crescut de cancer pulmonar.
Potrivit unui studiu, persoanele care consuma betacaroten sunt mai predispuse la dezvoltarea aceastei maladii decat cele care nu consuma alimente cu acest pigment.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro