Bunica Gherghina ne prezintă rețeta cozonacului pe care îl pregătește cu ocazia Crăciunului.
Două zile ne mai despart de Crăciun, iar internetul este plin cu cei mai frumoși cozonaci pregătiți pentru masa de sărbătoare.
“Punem trei-patru linguri de lapte, o jumătate de lingură de zahăr, jumătate de cubuleț de drojdie.” Cum prepară bunica Gherghina coca pentru aluat
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Bunica Gherghina a prezentat, zilele trecute, cu prepară cozonacul fără frământare, iar de această dată a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele pentru un cozonac cu aluat făcut în casă, ce folosește și care sunt
„Fiindcă se apropie Sfântul Crăciun, bunica vrea să facă un cozonac și vreau să vă prezint ingredientele. Pentru acest cozonac avem nevoie de:
- făină
- Ulei
- Cacao
- Zahăr
- Lămâi
- Stafide
- Ouă
- Lapte
- Sare
- Drojdie
Acum facem aluatul direct în bol, punem
Cum prepară bunica Gherghina umplutura pentru cozonaci
Bunica Gherghina a prezentat și cum face umplutură cozonacului, care sunt ingredientele pe care le amestecă cu laptele cald, cum întinde coca, dar și cât stă acesta la copt.
„Se vede ce cozonac o să-mi iasă după ce am amestecat bine laptele cu gălbenușuri de ou, cu zahărul la frământat, cu ulei cald și acum luăm bine la frământat coca. Pentru umplutură am pus cinci albușuri de ou cu șase linguri de zahăr, să iasă dulce umplutura, așa îmi place. Am bătut albuș cu zahăr, punem și un pachet de cacao. Pentru cozonaci, hârtia de copt o folosesc și la cozonaci și la prăjituri. Eu îi întind cu sticla. Am întins coca pentru cozonac, iar apoi punem umplutura. A crescut cozonacul și acum trebuie să ungem cu gălbenuș de ou. Mergem cu cozonacul la cuptor și îl ținem la cuptor până se coace.”, a mai povestit bunica Gherghina.