Problemele de sănătate își fac simțită prezența, pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Aflați din rândurile următoare, ce părere are Dragoș Pătraru despre ce ar trebui să facem, mai exact, pentru a evita eventualele probleme de sănătate, apărute peste ani, în ceea ce privește alimentația.
Ce ar trebui să facem pentru a evita eventualele probleme de sănătate, apărute peste ani
Înainte, de toate, de menționat este faptul că, este foarte important și momentul în care alegem să mâncăm, astfel încât, organismul nostru are foarte mare nevoie și de pauze, pe lângă masa de dimineață, prânz, seară, dar și gustări.
“ Fiți atenți când mâncați. Organismul are mare nevoie de pauze, are nevoie de o pauză pe timp de noapte, dar și între mese. Pe mine m-a ajutat asta foarte mult. Dacă ați putea să legați cel puțin 12, cel mult 16 ore fără mâncare. Nu e greu, dacă nu mai mănânci seara, după 7 și ai prima masă la 11, a doua zi, gata, ai legat 16 ore de fasting.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Secretele frumuseții. Dieta Salmei Hayek și cum alegerea alimentelor îi influențează strălucirea
Rezultatele nu vor apărea peste noapte, însă important este să începem
Bineînțeles că există nenumărate persoane care încep anumite diete sau se alătură unui stil de viață mult mai sănătos. Cu toate acestea, există și nenumărate persoane care își doresc ca rezultatele să se vadă...
peste noapte, aspect care nu este deloc posibil.“ Sigur că dacă începi să mănânci sănătos azi, acum, nu vei avea rezultate mâine. Nu. Ceea ce s-a adunat vreme de 20 de ani, nu dispare peste noapte sau în trei luni. Totul este un proces, dar procesul trebuie să înceapă cât mai devreme. Uite. Gândiți-vă așa. E ca la o mașină: bagi benzină proastă, mașina se strică mai repede, bagi bani în reparații mai târziu.
Important este și cantitatea de mâncare consumată
Pe lângă momentul zilei în care alegem să mâncăm, importantă este și cantitatea pe care alegem să o consumăm la fiecare masă, în special dacă obișnuim să fim persoane sedentare.
“ Trebuie să înțelegeți cât mâncați. Atenție! Nu zic să stați să puneți pe hârtie fiecare kilocalorie, dar măcar să aveți o idee așa. Pentru că multi dintre noi, nu au nicio reprezentare a numărului de kilocalorii care se află într-un singur produs pe care îl aleg de pe raft și pe care îl consumă pe post de gustare, de pildă. Iar din acea unică gustare, de multe ori, și-au luat toate caloriile de care ar fi avut pentru o zi întreagă. Sigur că fiecare dintre noi trebuie să țină cont de efortul depus într-o zi. Dacă ești persoană sedentară, nu ar trebui să treci de 2.000 de kilocalorii pe zi, un pic mai mult la bărbați. Atenție, o persoană sedentară! ”, a menționat acesta.