Atat in flora spontana cat si cultivata sunt aproape 100 de plante care au flori comestibile. Acestea au numeroase enzime si vitamine benefice pentru sanatate si frumusete.
Uite ce flori sunt comestibile:
- toti pomii fructiferi au florile comestibile;
- nuferii galbeni, cei atat de gratiosi, au florile comestibile;
- focosul bujor are flori comestibile;
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- nalba de gradina, nalba din flora spontana, volbura, comuna volbura au flori comestibile;
- galbenelele, papadia, bumbisorii, lumanarica, portulaca, urzica alba, sfiosii si parfumatii toporasi au frumoasele flori comestibile;
- albastra cicoare, parfumata iasomie, trifoiul rosu, dovleceii, castravetii,
fasolea, lucerna, ba chiar si soia au florile cat se poate de comestibile;- daliile si crizantemele de toamna despre care nici cu gandul nu gandeam ca sunt comestibile, chiar sunt;
Toate aceste flori contin enzime, vitamine, minerale si multe alte principii active necesare sanatatii noastre si nu sunt numai comestibile, ci sunt si hranitoare.
Acestea se pot consuma proaspete dar se pot si conserva fie uscate la soare sau la deshidrator, fie conservate in miere.
Sursa suntsanatos.ro