Foarte tare! Asta e secretul pentru cele mai bune chiftelute!

Foarte tare! Asta e secretul pentru cele mai bune chiftelute!
Foarte tare! Asta e secretul pentru cele mai bune chiftelute!

Daca n-ai atins inca maturitatea culinara, chiftelutele iti pot da groaznice batai de cap. Uite unde ai outea sa gresesti.

 

Nu pui suficient de multa sare- Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine. Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne.
Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine un amestec vascos- Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.
Amesteci compozitia cu lingura- Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.
Modelezi chiftelutele cu palmele uscate- Gresit! Cand aplici aceasta tehnica, pasta se va lipi de palme si chiftelutele vor fi greu de modelat. Unge-ti palmele cu putin ulei, apoi da forma dorita.
Prin faina trebuie sa fie date, insa, cu palmele uscate.
Le prajesti prea putin- Chiftelutele trebuie sa fie prajite bine pe ambele parti. Pentru a evita sa se lipeasca una de cealalta si sa ramana marginile crude, cand le pui in uleiul incins, departeaza-le usor cu o paleta. Aplica aceeasi metoda si in cazul chiftelutelor cu sos.
Sursa

Nu pui suficient de multa sare- Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine.

Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne.

Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine un amestec vascos- Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.


Amesteci compozitia cu lingura- Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.

Modelezi chiftelutele cu palmele uscate- Gresit! Cand aplici aceasta tehnica, pasta se va lipi de palme si chiftelutele vor fi greu de modelat. Unge-ti palmele cu putin ulei, apoi da forma dorita. Prin faina trebuie sa fie date, insa, cu palmele uscate.


Le prajesti prea putin- Chiftelutele trebuie sa fie prajite bine pe ambele parti. Pentru a evita sa se lipeasca una de cealalta si sa ramana marginile crude, cand le pui in uleiul incins, departeaza-le usor cu o paleta. Aplica aceeasi metoda si in cazul chiftelutelor cu sos.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să îți petreci timpul alături de familie, toamna aceasta. Idei de activități interesante și relaxante!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Schimbarea de look la care a apelat Mariana Moculescu și motivul pentru care fosta soție a compozitorului a declarat că și-a atras foarte multă antipatie. „Ceva de coșmar negru.”

Ea este noua iubită a lui Ionuț de la Casa Iubirii! Cum au fost surprinși fostul concurent și frumoasa șatenă, chiar de ziua ei

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies