Foarte tare! Asta e secretul pentru cele mai bune chiftelute!

Foarte tare! Asta e secretul pentru cele mai bune chiftelute!
Foarte tare! Asta e secretul pentru cele mai bune chiftelute!

Daca n-ai atins inca maturitatea culinara, chiftelutele iti pot da groaznice batai de cap. Uite unde ai outea sa gresesti.

 

Nu pui suficient de multa sare- Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine. Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne.
Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine un amestec vascos- Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.
Amesteci compozitia cu lingura- Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.
Modelezi chiftelutele cu palmele uscate- Gresit! Cand aplici aceasta tehnica, pasta se va lipi de palme si chiftelutele vor fi greu de modelat. Unge-ti palmele cu putin ulei, apoi da forma dorita.
Prin faina trebuie sa fie date, insa, cu palmele uscate.
Le prajesti prea putin- Chiftelutele trebuie sa fie prajite bine pe ambele parti. Pentru a evita sa se lipeasca una de cealalta si sa ramana marginile crude, cand le pui in uleiul incins, departeaza-le usor cu o paleta. Aplica aceeasi metoda si in cazul chiftelutelor cu sos.
Sursa

Nu pui suficient de multa sare- Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine.

Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne.

Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine un amestec vascos- Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.


Amesteci compozitia cu lingura- Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.

Modelezi chiftelutele cu palmele uscate- Gresit! Cand aplici aceasta tehnica, pasta se va lipi de palme si chiftelutele vor fi greu de modelat. Unge-ti palmele cu putin ulei, apoi da forma dorita. Prin faina trebuie sa fie date, insa, cu palmele uscate.


Le prajesti prea putin- Chiftelutele trebuie sa fie prajite bine pe ambele parti. Pentru a evita sa se lipeasca una de cealalta si sa ramana marginile crude, cand le pui in uleiul incins, departeaza-le usor cu o paleta. Aplica aceeasi metoda si in cazul chiftelutelor cu sos.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies