Porumbul poate fi preparat in multe feluri, si este bogat in fibre alimentare, care scad nivelul de colesterol, acid folic, care sprijina sanatatea vaselor sanguine, si vitamina B1, care este importanta pentru buna functionare a creierului.
Porumbul este mai sanatos atunci cand este gatit.
Iata cateva avantaje ale consumului de porumb fiert:
- Sprijina buna functionare a sistemului nervos, a muschilor si a inimii;
- Reduce riscul de boli cardiovasculare;
- Reduce absorbtia colesterolului in organism;
- Tine sub control diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala;
- Reduce riscul de reaparitie a hemoroizilor;
- Regleaza digestia;
- Intareste oasele;
- Are efecte pozitive asupra pielii si a vederii.
Multi oameni considera ca aceasta hrana impovareaza organismul cu calorii, dar lucrurile stau exact pe dos. Desi este bogat in carbohidrati, porumbul are putine calorii, este sarac in grasimi si reprezinta o buna sursa de energie.
Porumbul are acelasi numar de calorii ca merele, dar contine cu 30% mai putine glucide. Cu alte cuvinte, porumbul este unul dintre cele mai sanatoase alimente.
Sursa: Secretele.com, autor Petrut
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro