Cojile de oua abunda in minerale, predominant fiind calciul, care se gaseste intr-un procent de 90.
Bogatia ascunsa in coaja oului provine de la cele 27 de microelemente ce pot fi absorbite de organism.
Studiile au relevat faptul ca, compozitia cojilor de oua este similara cu cea a dintilor nostri.
Dureri articulare- membranele de coaja de ou contin substante precum glucozamina si acid hialuronic care imbunatateste elasticitatea articulatilor. Astfel, cojile de ou au fost si sunt folosite in tratamentul artritei, fiind eficiente in scaderea durerilor articulare.
Ulcere si gastrite- Carbonatul de calciu din coaja de ou actioneaza ca un antiacid gastric, fiind un remediu eficient in tulburarile gastrice, ulcere si gastrite. Se spala coaja a doua oua, se marunteste foarte fin, se adauga trei linguri de suc de lamaie si jumatate de pahar cu lapte cald. Acest amestec se consuma de doua ori pe zi, dimineata si seara.
Detoxifierea sangelui- Mineralele ce se gasesc in coaja de ou contribuie la restabilirea lipsei de calciu de la nivelul sangelui. Spalati coaja a cinci oua, maruntiti-o foarte fin si adaugati praful obtinut in doi litri de apa. Beti cate doua pahare zilnic. Puteti adauga si cateva picaturi de lamaie. Lichidul poate fi tinut a frigider timp de 7 zile.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro