Cine prefera iaurtul de casa, trebuie sa tina cont de cateva recomandari.
Laptele trebuie fiert si apoi lasat sa se raceasca. Daca laptele folosit nu da rezultate, ar putea fi din cauza tratamentului special la care a fost supus si cel mai simplu ar fi sa se aleaga alta marca.
Daca se face o cantitate mica si nu se foloseste un iaurt întreg, iaurtul trebuie sa fie mai întai amestecat.
Fermentul trebuie sa fie bine amestecat cu laptele (un iaurt este suficient pentru un litru de lapte).
Se pune iaurtul într-un recipient, se adauga doua linguri de lapte rece sau caldut si se bate cu o furculita. Se adauga cantitatea ramasa de lapte amestecand continuu. Dupa aceea, se pune în recipiente.
Pentru a obtine un iaurt mai dens, se adauga lapte praf. Fermentatia trebuie sa aiba loc la 45 de grade.
Sursa
Laptele trebuie fiert si apoi lasat sa se raceasca.
Daca laptele folosit nu da rezultate, ar putea fi din cauza tratamentului special la care a fost supus si cel mai simplu ar fi sa se aleaga alta marca.
Daca se face o cantitate mica si nu se foloseste un iaurt întreg, iaurtul trebuie sa fie mai întai amestecat.
Fermentul trebuie sa fie bine amestecat cu laptele (un iaurt este suficient pentru un litru de lapte).
Se pune iaurtul într-un recipient, se adauga doua linguri de lapte rece sau caldut si se bate cu o furculita. Se adauga cantitatea ramasa de lapte amestecand continuu. Dupa aceea, se pune în recipiente.
Pentru a obtine un iaurt mai dens, se adauga lapte praf. Fermentatia trebuie sa aiba loc la 45 de grade.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro