Sfecla rosie este bogata in nutrienti esentiali precum vitamina B (B1, B2, B6), fier, mangan, cupru, magneziu si ofera un aport substantial de alte substante benefice.
Sucul de sfecla rosie scade tensiunea arteriala si previne bolile de inima- Sfecla rosie contine nitrati, pe care corpul ii transforma in oxid nitric, un compus care relaxeaza si dilata arterele si vasele de sange, facilitand circulatia.
Suc de sfecla rosie pentru imbunatatirea rezistentei la efort- Sportivii profesionisti si atletii includ sfecla in regim, deoarece nitratii prezenti sporesc anduranta.
Detoxifiere cu suc de sfecla rosie- Ficatul curata permanent sangele si detoxifica organismul. Poti sa ii oferi un impuls printr-o doza de suc de sfecla, mai ales ca cercetarile arata ca betaina (se regaseste si in spanac sau quinoa) ajuta la prevenirea si reducerea acumularii de grasime din ficat.
Sucul de sfecla rosie – potential anti-cancerigen- Sfecla mai contine si substante antioxidante si anti-inflamatorii, care lupta impotriva radicalilor liberi. Astfel, poti sa combati o serie de boli cronice legate de sanatatea inimii, obezitate sau cancer.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro