Produsele lactate de tipul iaurtului, kefirului, branzei de vaci sunt alimente bogate in microorganisme vii - Lactobacillus si Bifidobacterium - benefice pentru sanatatea noastra.
Aceste probiotice pot reduce inflamatia si hipersensibilitatea digestiva cauzata de alergiile alimentare, previne bolile de ficat determinate de o dieta necorespunzatoare, afirma nutritionistul Lygia Alexandrescu, citata de agerpres.ro. „Un pahar cu iaurt proaspa, fara aport de zahar, fructe, cereale, seminte sau alte insertii, poate fi consumat pentru perioade lungi de timp, fie pentru o dieta echilibrata, fie pentru a trata o diaree rezultata din diverse motive: stres, consum de antibiotice, infectii“, a explicat specialista.
Persoanele cu intoleranta la lactoza pot consuma iaurt deoarece lactoza sau zaharul din lapte fermenteaza si se transforma in acid lactic. Intoleranta la lactoza nu trebuie confundata cu alergia la lapte. Exista multe persoane alergice la unele proteine din lapte, in special la caseina si la unele proteine din zer. Cele mai frecvente simptome ale alergiei la lapte sunt congestia nazala, eruptiile cutanate, mancarimi ale pileii, greata, crampe, dificultati de respiratie, balonari sau diaree.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro