Algele, cunoscute deja pentru influenta lor buna asupra sanatatii, au calitatea, ca si alimentele la care sunt asociate, sa fie benefice pentru sanatate.
"Asocierea algelor marine cu alimentele procesate face hrana mai buna pentru sanatate. In cele mai multe cazuri, se obtin alimente mai gustoase si acest lucru poate reduce si riscul de boli cardiovasculare", a declarat dr Ole Mouritsen, co-autor al studiului, citat de www.femmeactuelle.fr.
Ele contin umami, faimosul al cincilea gust, care se gaseste mai ales in sushi. Acest gust este recunoscut pentru faptul ca da satietate si ajuta la reglarea aportului alimentar.
Aceasta permite sa se evite adaugarea de zahar, sare, sau grasimi la produsele alimentare.
Sursa
"Asocierea algelor marine cu alimentele procesate face hrana mai buna pentru sanatate. In cele mai multe cazuri, se obtin alimente mai gustoase si acest lucru poate reduce si riscul de boli cardiovasculare", a declarat dr Ole Mouritsen, co-autor al studiului, citat de www.femmeactuelle.fr.
Ele contin umami, faimosul al cincilea gust, care se gaseste mai ales in sushi.
Acest gust este recunoscut pentru faptul ca da satietate si ajuta la reglarea aportului alimentar. Aceasta permite sa se evite adaugarea de zahar, sare, sau grasimi la produsele alimentare.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro