Sfecla rosie are proprietati uimitoare pentru organismul uman. Iata de ce sa o consumi zilnic!
1. Sfecla contine polifenoli care inverseaza efectele schimbarilor radicale si stresului oxidativi.
2. Sfecla contine vitamine din complexul B care intaresc vasele de sange.
3. Sfecla contine minerale: potasiu si folati pentru inima, magneziu pentru sanatatea oaselor, fier si fosfor pentru energie, cupru pentru distrugerea radicalilor liberi.
4. Sfecla intinereste organismul datorita acidului folic continut, care contribuie la conceperea de noi celule.
5. Sfecla indeparteaza toxinele din corp.
6. Sfecla contine betacianina, care inhiba cresterea celulelor de cancer.
7. Sfecla imbunatateste digestia datorita fibrelor din compozitie.
8. Sfecla stimuleaza metabolismul.
9. Sfecla previne dementa datorita cantitatii mari de nitrati transformati la nivelul gurii in nitriti.
10. Sfecla contine pectina in cantitate mai mare ca in morcovi si mere.
sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro