Suprasolicitarea nervoasa, stresul, presiunea timpului prea scurt, toate acestea sunt factori care contribuie la pierderile de memorie.
Produsele apicole sunt si au fost intotdeauna renumite pentru efectul pe care il au asupra memoriei. O combinatie de nuca cu miere asigura si obligeana o imbunatatire vizibila a memoriei spune nutritionista Lena Cotet, specialista in tratamente naturiste.
O solutie surprinzatoare a mai aratat nutritionista, vorbind despr spalarea pe cap. ”Splarea pe cap cu apa in care am fiert cimbru si o linugra de otet ajuta la memorie, pe langa ca face parul frumos. De fapt, actioneaza indirect, ajutand la circulatia sangelui, care desigur ca iriga si creierul si va duce la imbunatatirea performantelor memoriei”, explica ea procesul.
Ceaiul de roinita, arnica si papadie este o combinatie ce poate fi de mare ajutor in problemele de memorie, mai arata ea, dar si catina, care este foarte apreciata. Nutritionista spune, insa, ca oxigenarea creierului si curtarea sangelui sunt factori foarte importanti pentru o buna tinere de minte, iar miscarea este una din cele mai importante elemente. Dar pe langa asta, mai arata ea, foarte ultila este pulberea de grau, de orz, de ovaz si lucerna, sau pulberi de spirulina, chlorella, zeolit si miere de salcam. ”Acestea curata sangele si indirect, ajuta si la imbunatatirea memoriei”, spune ea.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro