Aceasta reteta de prajitura contine foarte putina faina, avand o textura puternica si o aroma dulce.
Ingrediente
225g de unt nesarat
225g de zahar brun
4 oua mari
25g malai
175g migdale macinate
25g faina cu factor de crestere
1 lingurita de praf de copt
2 linguri de miere
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Bate untul cu zaharul pana cand obtii un amestec moale, apoi bate ouale pe rand, amestecad bine. Adauga malaiul, faina, migdalele si praful de copt, alaturi de un praf de sare. Cand obtii un amestec omogen, adauga mierea si pune in tava.
2. Coace pe randul din mijloc al cuptorului timp de o ora si 20 de minute.
Lasa la racit in tava timp de 15 minute, apoi transfera pe un gratar de prajituri pentru a se raci complet. Serveste cu iaurt grecesc si capsuni.
Sursa
Ingrediente
225g de unt nesarat
225g de zahar brun
4 oua mari
25g malai
175g migdale macinate
25g faina cu factor de crestere
1 lingurita de praf de copt
2 linguri de miere
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Bate untul cu zaharul pana cand obtii un amestec moale, apoi bate ouale pe rand, amestecad bine. Adauga malaiul, faina, migdalele si praful de copt, alaturi de un praf de sare. Cand obtii un amestec omogen, adauga mierea si pune in tava.
2. Coace pe randul din mijloc al cuptorului timp de o ora si 20 de minute. Lasa la racit in tava timp de 15 minute, apoi transfera pe un gratar de prajituri pentru a se raci complet.
Serveste cu iaurt grecesc si capsuni.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro