In cazul in care nu aveti coji de ceapa stranse, mergeti in supermarket si, pe langa 3, 4 cepe, adunati cojile care sunt printre ele.
Aveti, asadar, nevoie de:
o punga de coji de ceapa
oua – cate doriti
frunze de pe camp, sau chiar din spatele blocului
niste ciorapi de dama de care nu mai aveti nevoie
niste ata
o oala mai mare, dar nu cea mai buna oala, pentru ca s-ar putea sa ramana putin colorata
putina untura pentru a le da luciu, la sfarsit
Cojile
de ceapa se spala si se pun la fiert, dar nu in prea multa apa, ci numai cat sa fie acoperite bine.
Pana a inceput sa fiarba apa, se pregatesc ouale. Nu se fierb dinainte, deoarece se lasa sa fiarba in apa cu coji de ceapa 15 minute.
Se degreseaza ouale, spalandu-le bine cu detergent de vase, dupa care se usuca.
Apoi se alege o frunzulita care se fixeaza pe ou cu ajutorul degetului mare, dupa care se baga oul in ciorap. Se intinde usor ciorapul, tragandu-se de el din partea opusa fetei cu frunzulita, iar cand ciorapul s-a intins destul de tare cat sa tina frunzulita lipita de oua, se scoate cu grija degetul cu care s-a fixat frunza. Se strange ciorapul in jurul oului, si se rasuceste pana ciorapul care imbraca oul s-a intins la maxim, dupa care, locul in care ciorapul a fost rasucit in jurul oului se leaga cu o ata.
Se procedeaza la fel cu fiecare ou in parte, iar apoi se pun in apa, printre cojile de ceapa, si se lasa sa fiarba 15 minute. Este foarte important sa fie acoperite in totalitate de apa si coji de ceapa.
Dupa 15 minute se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie ciorapul, se scoate oul, se indeparteaza frunzulita sub care oul si-a pastrat culoarea initiala, si se ung ouale cu untura sau slanina, dupa care se aseaza intr-n cosulet sau pe o farfurie.
Sursa
Aveti, asadar, nevoie de:
o punga de coji de ceapa
oua – cate doriti
frunze de pe camp, sau chiar din spatele blocului
niste ciorapi de dama de care nu mai aveti nevoie
niste ata
o oala mai mare, dar nu cea mai buna oala, pentru ca s-ar putea sa ramana putin colorata
putina untura pentru a le da luciu, la sfarsit
Cojile de ceapa se spala si se pun la fiert, dar nu in prea multa apa, ci numai cat sa
fie acoperite bine.
Pana a inceput sa fiarba apa, se pregatesc ouale. Nu se fierb dinainte, deoarece se lasa sa fiarba in apa cu coji de ceapa 15 minute.
Se degreseaza ouale, spalandu-le bine cu detergent de vase, dupa care se usuca. Apoi se alege o frunzulita care se fixeaza pe ou cu ajutorul degetului mare, dupa care se baga oul in ciorap. Se intinde usor ciorapul, tragandu-se de el din partea opusa fetei cu frunzulita, iar cand ciorapul s-a intins destul de tare cat sa tina frunzulita lipita de oua, se scoate cu grija degetul cu
care s-a fixat frunza. Se strange ciorapul in jurul oului, si se rasuceste pana ciorapul care imbraca oul s-a intins la maxim, dupa care, locul in care ciorapul a fost rasucit in jurul oului se leaga cu o ata.
Se procedeaza la fel cu fiecare ou in parte, iar apoi se pun in apa, printre cojile de ceapa, si se lasa sa fiarba 15 minute. Este foarte important sa fie acoperite in totalitate de apa si coji de ceapa.
Dupa 15 minute se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie ciorapul, se scoate oul, se indeparteaza frunzulita sub care oul si-a pastrat culoarea initiala, si se ung ouale cu untura sau slanina, dupa care se aseaza intr-n cosulet sau pe o farfurie.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro