Pestele e alegerea perfecta: e sanatos, usor si, daca nu-l prajesti si nu-l combini cu cartofi, mamaliga, paste, orez, fasole, mazare, naut, linte, paine, nici nu ingrasa.
Grasimea din peste este mai sanatoasa decat alte tipuri de carne. Grasimile nesaturate din carnea de peste, datorita continutului de acizi omega 3 si vitamine din complexul B, previn imbatranirea precoce. Au rol protector impotriva alterarii memoriei, depresiei, problemelor de limbaj, dezorientarii in timp si spatiu.
Grasimile nesaturate din carnea de peste protejeaza sistemul nervos. Omega 3 reprezinta o hrana a creierului uman, ajutand la reechilibrarea emotionala si crescand energia si puterea de concentrare", a explicat nutritionistul.
Acesti acizi duc la scaderea colesterolului total din sange, crescand cantitatea de "colesterol bun" (HDL), in detrimentul "colesterolului rau" (LDL).
Pestele trebuie consumat in mod constant de persoanele mature. Grasimea din peste are rolul de a reduce trigliceridele, vinovate pentru afectiuni cardiace, diabet, hipertensiune arteriala, nivel crescut al proteinelor inflamatorii in sange.
La orice varsta fosforul din peste este folositor, pentru ca duce la producerea naturala de lecitina, necesara in cazul efortului psihic. In plus, aceasta intareste dintii si oasele, regularizeaza bataile inimii si este responsabil de functionarea normala a rinichiilor.
Consumat de doua ori pe saptamana, pestele reduce riscul de deces prin infarct miocardic. Explicatia e aceea ca acizii grasi omega 3 impiedica formarea cheagurilor de sange care pot intra in circulatia sanguina.
Si tensiunea se regleaza daca mancam peste, gratie grasimilor nesaturate omega 3.
Si riscul de atac cerebral vascular este mult diminuat de consumul de peste.
Citeste mai multe aici.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro