Cojile de citrice sunt adesea aruncate, insa acestea sunt bogate in vitamine, in special A si C, substante hipotensive si anticancerigene.
1.Scad tensiunea si colesterolul
Hesperidina este o substanta cunoscuta in medicina pentru proprietatile sale hipotensive, scazand tensiunea arteriala chiar si in cazul bolnavilor de ateroscleroza. De asemenea, hesperidina are rol hipolipidemiant, scazand colesterolul "rau" din sange.
2. Cresc imunitatea
Vitaminele continute in coaja citricelor, in special vitamina A si C, cresc imunitatea organismului, protejandu-l impotriva infectiilor, imbunatatesc functia multor organe si mentin frumusetea si tineretea pielii.
3. Reduc incidenta cancerului
Cateva studii au fost orientate spre efectul alimentelor asupra starii de sanatate. Astfel ca s-a ajuns la concluzia ca substante din coaja citricelor reduc incidenta cancerelor, in special de san, genital, de colon dar si cancerul pulmonar. Anumite studii aduc rezultate chiar foarte bune ale cojilor de portocale impotriva cancerelor, estimand chiar reduceri de pana 50% a incidentei maladiilor la cei care consuma des cojile acestor fructe.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro