Atunci cand gatesti cu ceapa, pastreaza cojile. Iata cate beneficii au.
"Pe vremurile demult apuse, bunicile fierbeau cojile de ceapa si cu lichidul obtinut vopseau firele de lana. Cochetele doamne foloseau decoctul concentrat de coji de ceapa pentru a se vopsi. Daca in zilele noastre nici lana nu se mai vopseste, iar pentru par au aparut tot felul de marci de vopsea fara amoniac si alte substante mai bune sau mai rele, pentru anumite tratamente inca se mai folosesc cojile de ceapa.
Ca de exemplu, pentru durerile de gat si raceli se prepara o infuzie cu care se face o gargara.Contra bataturilor sau taieturilor, a arsurilor, a ranilor de la picioare provocate de incaltaminte se foloseste pulberea din coji uscate sau decocturile din coji.
Nu doar organismul uman este protejat de cojile de ceapa, ci si legumele. Morcovii, pastarnacul, merele si perele se pastreaza in beciuri pe toata perioada ierinii daca sunt depozitati intre straturi de coji de ceapa.
Remedii naturiste cu foi de ceapa uscate se pot folosi contra:
racelilor
tusei
crampelor musculare
durerilor de cap
durerilor oculare
iritatiilor ochilor
problemelor cardiace
dereglarilor ale ciclului menstrual
Plantele din apartament pot capata un aspect mult mai frumos si se pot dezvolta si mai frumos daca sunt udate si stropite cu decoctul obtinut din 5 litri de apa fierbinte la care se adauga 5 linguri de coji de ceapa.",
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro