Focare de infectie din casa ta. Uite cum sa le cureti!

Focare de infectie din casa ta. Uite cum sa le cureti!
Focare de infectie din casa ta. Uite cum sa le cureti!

Microbii sunt peste tot. Bacterii, virusi, ciuperci si protozoare se gasesc in casa ta chiar acum. In conditii optime, bacteriile se pot inmulti la fiecare 20 de minute.

 

Nu e un efort foarte mare din partea ta ca sa pastrezi lucrurile curate si sanatoase. Sapun si apa. Inalbitor si apa. Servetele dezinfectante. Bun simt. Cu aceste arme simple, batalia cu germenii poate fi castigata.
Bucataria
Chiuveta. Prosoapele de bucatarie. Bureti. Sertare. Podeaua. Frigiderul. Germenii tind sa se adune in zonele cu traffic intens si iubesc umezeala.
Ei bine, nu exista loc in casa mai umed si mai expus bacteriilor decat bucataria (ajungem si la baie un pic mai incolo). Prosoapele de bucatarie si buretii sunt in special problematici pentru ca retin umiditatea si tindem sa ii folosim pentru sarcini multiple- sa ne uscam mainile, sa stergem cafea varsata sau zeama lasata de carnea de pui, sa spalalm vasele murdare si sa uscam vasele curate.  Chiuveta de bucatarie primeste multa atentie din partea noastra si totusi robinetul se murdareste imediat ce puneti mana pe mancarea cruda sau pe vasele murdare si apoi porniti sau opriti apa.
Alte zone includ manerul de la frigider si manerele de la sertare.
Trusa de machiaj
Fiti atente, doamnelor. Aplicatoarele voastre de machiaj se aseamna mult cu buretii de bucatarie.Acestea au colturi, santulete si peri care sunt un mediu prielnic pentru microorganisme.  Iar bacteriile ce traiesc acolo pot cauza infectii ale pielii si ochilor.
Mentineti-le curate:”Si cand aruncati machiajele vechi, nu uitati sa curatati si geanta de machiaj.
” Sapunul obisnuit si apa sunt de ajuns pentru curatarea aplicatoarelor, dar puteti folosi alcool pentru pensule.  Si tineti-o pentru voi. Asa cum nu impartiti periuta de dinti cu altcineva, tot asa ar trebui sa procedati si cu pensula de obraz. Nu, nu e nevoie sa va aruncati toate machiajele chiar acum. Cei mai multi experti  recomanda inlocuirea pudrelor si fardurile de ochi la fiecare 2 ani, fondul deten in fiecare an, si mascara o data la 3 luni.
Baia
Toaleta, cada de baie/dus si chiuveta sunt evident “infractorii”. Astfel, aceste obiectesunt de cele mai multe ori curatate regulat. Totusi Barb a atras atentia si asupra inelelor de la perdelele de dus din plastic; murdaria solida care se aduna in partea de jos in urma utilizarilor nenumarate e plina de bacterii.
Pastreaza curatenia: „Spuma de baie nu curata cada,” spune Barb.
Exista o multime de produse de incredere pe piata pentru curatarea baii. Folositi o periuta veche pentru a curata scurgerea si robinetii. Fiti atenti in special la pardoseala din jururl toaletei si la cana in care tineti periutele de dinti.
Citeste mai multe aici.

Nu e un efort foarte mare din partea ta ca sa pastrezi lucrurile curate si sanatoase. Sapun si apa.

Inalbitor si apa. Servetele dezinfectante. Bun simt. Cu aceste arme simple, batalia cu germenii poate fi castigata.

Bucataria


Chiuveta. Prosoapele de bucatarie. Bureti. Sertare. Podeaua. Frigiderul. Germenii tind sa se adune in zonele cu traffic intens si iubesc umezeala. Ei bine, nu exista loc in casa mai umed si mai expus bacteriilor decat bucataria (ajungem si la baie un pic mai incolo). Prosoapele de bucatarie si buretii sunt in special problematici pentru ca retin umiditatea si tindem sa ii folosim pentru sarcini multiple- sa ne uscam mainile, sa stergem cafea varsata sau zeama lasata de
carnea de pui, sa spalalm vasele murdare si sa uscam vasele curate.  Chiuveta de bucatarie primeste multa atentie din partea noastra si totusi robinetul se murdareste imediat ce puneti mana pe mancarea cruda sau pe vasele murdare si apoi porniti sau opriti apa. Alte zone includ manerul de la frigider si manerele de la sertare.

Trusa de machiaj

Fiti atente, doamnelor. Aplicatoarele voastre de machiaj se aseamna mult cu buretii de bucatarie.Acestea au colturi, santulete si peri care sunt un mediu prielnic pentru microorganisme.  Iar bacteriile ce traiesc acolo pot cauza infectii ale pielii si ochilor.Mentineti-le curate:”Si cand aruncati machiajele vechi, nu uitati sa curatati si geanta de machiaj. ” Sapunul obisnuit si apa sunt de ajuns pentru curatarea aplicatoarelor, dar puteti folosi alcool pentru pensule.  Si tineti-o pentru voi. Asa cum nu impartiti periuta de dinti cu altcineva, tot asa ar trebui sa procedati si cu pensula de obraz. Nu, nu e nevoie sa va aruncati toate machiajele chiar acum. Cei mai multi experti  recomanda inlocuirea pudrelor si fardurile de ochi la fiecare 2 ani, fondul deten in fiecare an, si mascara o data la 3 luni.

Baia

Toaleta, cada de baie/dus si chiuveta sunt evident “infractorii”. Astfel, aceste obiectesunt de cele mai multe ori curatate regulat. Totusi Barb a atras atentia si asupra inelelor de la perdelele de dus din plastic; murdaria solida care se aduna in partea de jos in urma utilizarilor nenumarate e plina de bacterii.Pastreaza curatenia: „Spuma de baie nu curata cada,” spune Barb. Exista o multime de produse de incredere pe piata pentru curatarea baii. Folositi o periuta veche pentru a curata scurgerea si robinetii. Fiti atenti in special la pardoseala din jururl toaletei si la cana in care tineti periutele de dinti.

Citeste mai multe aici.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies