Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)! Reteta decadenta!

Foi de zahar ars cu crema de gris (de post)! Reteta decadenta!

Aceasta prajitura este simpla, delicioasa si foarte frageda. Uite cum se face.

 

INGREDIENTE
5 linguri de zahar pentru caramel
15 linguri lapte de soia
15 linguri ulei
10 linguri de zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita bicarbonat
1 lingura zeama de lamaie
1 praf de sare
faina cat cuprinde
Crema:
700 ml lapte de soia
150 g gris
2 linguri praf budinca de vanilie
150 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
250 g margarina Rama
200 g dulceata de caise
Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul.
Am pus siropul de zahar ars intr-un bol si l-am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei. Peste sirop am adaugat restul de zahar,uleiul,extractul de vanilie,un praf de sare si biscarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am omogenizat bine toate ingredientele apoi am adaugat treptat faina cat cuprinde si am framantat pana cand am obtinut un aluat usor de intins si care nu se mai lipeste de maini. Am lasat aluatul la frigider pentru 1 ora.
Am impartit aluatul in 4 parti egale si am intins foi subtiri pe dosul tavii(40/30 cm) Am copt fiecare foaie in cuptorul preincalzit pentru 7-8 minute sau pana cand se aureste usor pe margini.
Pentru crema am pus laptele de soia la fiert cu un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat grisul in ploaie si am amestecat energic cu un tel pana s-a umflat grisul.
Am adaugat praful de budinca si am mai amestecat 1-2 minute pe foc mic.
Am luat de pe foc,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si margarina taiata cubulete si am amestecat pana s-a topit margarina si zaharul. Am lasat crema la racit.
Peste prima foaie am pus jumatate din crema de gris,a doua foaie pe care am uns-o cu dulceata de caise,a treia foaie,cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.
Am pus folie peste prajitura si am dat-o la rece peste noapte(pentru a se inmuia bine foile si a se taia usor) Am pudrat prajitura cu zahar farin si am portionat-o dupa preferinte.
Sursa

INGREDIENTE

5 linguri de zahar pentru caramel
15 linguri lapte de soia
15 linguri ulei
10 linguri de zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita bicarbonat
1 lingura zeama de lamaie
1 praf de sare
faina cat cuprinde

Crema:

700 ml lapte de soia
150 g gris
2 linguri praf budinca de vanilie
150 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
250 g margarina Rama
200 g dulceata de caise

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de zahar ars intr-un bol si l-am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei. Peste sirop am adaugat restul de zahar,uleiul,extractul de vanilie,un praf de sare si biscarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am omogenizat bine toate ingredientele apoi am adaugat treptat faina cat cuprinde si am framantat pana cand am obtinut un aluat usor de intins si care nu se mai lipeste de maini. Am lasat aluatul la frigider pentru 1 ora.

Am impartit aluatul in 4 parti egale si am intins foi subtiri pe dosul tavii(40/30 cm) Am copt fiecare foaie in cuptorul preincalzit pentru 7-8 minute sau pana cand se aureste usor pe margini.

Pentru crema am pus laptele de soia la fiert cu un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat grisul in ploaie si am amestecat energic cu un tel pana s-a umflat grisul. Am adaugat praful de budinca si am mai amestecat 1-2 minute pe foc mic.

Am luat de pe foc,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si margarina taiata cubulete si am amestecat pana s-a topit margarina si zaharul. Am lasat crema la racit.

Peste prima foaie am pus jumatate din crema de gris,a doua foaie pe care am uns-o cu dulceata de caise,a treia foaie,cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.

Am pus folie peste prajitura si am dat-o la rece peste noapte(pentru a se inmuia bine foile si a se taia usor) Am pudrat prajitura cu zahar farin si am portionat-o dupa preferinte.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Geta Sterp a mers la controlul de 40 de săptămâni. Ce i-au transmis cei dragi, înainte de a pleca. “Toți s-au emoționat, ca orice părinte.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină