Foi umplute cu nuca si budinca! Uite ce usor se prepara!

Foi umplute cu nuca si budinca! Uite ce usor se prepara!
Foi umplute cu nuca si budinca! Uite ce usor se prepara!

Aceasta reteta de prajitura iti va cuceri toate simturile. Se prepara usor si este delicioasa.

 

Ingrediente:
Pentru foi:
40 gr faina de grau
25 gr unt
1 plic praf de copt
4 galbenusuri
20 gr zahar
cca 85 ml lapte
Pentru umplutura:
4 albusuri
15 gr zahar
25 gr nuci tocate
Pentru crema:
80
gr budinca de vanilie
cca 700 ml lapte
30 g unt
20 gr zahar pudra
Mod de preparare:
1. Pune toate ingredientele pentru foi intr-un bol. Mixeaza bine ca sa obtii un aluat consistent.
2. Imparte aluatul in trei si trece cu sucitorul peste ele.
Astfel vei avea 3 foi de aluat.
3. Coace foile pe rand.
4. Bate spuma albusurile cu zahar si incorporeaza in ele nucile. Imparte umplutura in 3.
5. Intinde umplutura 1 peste foaia din tava, cat mai uniform.
6. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
7. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Ca sa fie cat mai consistenta poti sa pui mai putin de 700 ml de lapte.
8. Adauga in budinca untul si zaharul pudra. Omogenizeaza cu un tel (budinca trebuie sa fie rece cand pui untul).
9. Imparte crema in doua.
10.
Intinde prima crema peste prima umplutura. Acopera cu a doua foaie coapta, apoi cu a doua parte de umplutura si cu restul de crema. La final pune ultima foaie.
Tine prajitura in frigider peste noapte.
Sursa: Bzi.ro

Ingrediente:

Pentru foi:


40 gr faina de grau
25 gr unt
1 plic praf de copt
4 galbenusuri
20 gr zahar
cca 85 ml lapte

Pentru umplutura:

4 albusuri
15 gr zahar


25 gr nuci tocate

Pentru crema:

80 gr budinca de vanilie
cca 700 ml lapte
30 g unt
20 gr zahar pudra

Mod de preparare:

1. Pune toate ingredientele pentru foi intr-un bol. Mixeaza bine ca sa obtii un aluat consistent.

2. Imparte aluatul in trei si trece cu sucitorul peste ele.
Astfel vei avea 3 foi de aluat.

3. Coace foile pe rand.

4. Bate spuma albusurile cu zahar si incorporeaza in ele nucile. Imparte umplutura in 3.

5. Intinde umplutura 1 peste foaia din tava, cat mai uniform.

6. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

7. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj.
Ca sa fie cat mai consistenta poti sa pui mai putin de 700 ml de lapte.

8. Adauga in budinca untul si zaharul pudra. Omogenizeaza cu un tel (budinca trebuie sa fie rece cand pui untul).

9. Imparte crema in doua.

10. Intinde prima crema peste prima umplutura. Acopera cu a doua foaie coapta, apoi cu a doua parte de umplutura si cu restul de crema. La final pune ultima foaie.

Tine prajitura in frigider peste noapte.

Sursa: Bzi.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies