Foile de dafin: beneficii si proprietati

Foile de dafin: beneficii si proprietati
Foile de dafin: beneficii si proprietati

Dafinul, denumit si sub forma de laur, este o planta aromatica originara din zona Mediteranei.

Dafinul, denumit si sub forma de laur, este o planta aromatica originara din zona Mediteranei. Datorita aromei sale deosebite, dafinul este folosit in gastronomie la prepararea diverselor mancaruri. Trebuie totusi sa cunosti insa ca dafinul este si o planta aromatica.

Inca din antichitate se considera despre dafin ca avea o putere vindecatoare si era folosit in prepararea diverselor leacuri. Se spune despre dafin ca are o putere vindecatoare si este folosit in prepararea diverselor leacuri.

Dafinul mai este considerat si simbol al puritatii, al purificarii si este asociat cu Apollo, zeul medicinei.

Foile de dafin: beneficii si proprietati
Foile de dafin: beneficii si proprietati[Sursa foto: PixaBay]

Iata cateva dintre beneficiile foilor de dafin asupra sanatatii:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Imbunatatesc digestia si stimuleaza fluxul biliar

Foile de dafin au un puternic efect antioxidant si pot fi folosite pentru a elimina substantele toxice din organism, pentru a ameliora simptomele neplacute ale sindromului de colon iritabil si pentru a stimula digestia.

Foile de dafin sunt indicate pentru indigestii, balonari si stari de voma.

Combat afectiunile respiratorii

Uleiul de dafin este foarte bun in tratarea racelilor, a astmului bronsic si a tusei. Daca incalzesti uleiul de dafin si faci inhalatii cu acesta, vei observa desfundarea cailor respiratorii si favorizarea expectoratiei.

Frunzele de dafin contin o substanta anume care are proprietatea de a reduce inflamatia.

Astfel, foile de dafin sunt eficiente in ameliorarea durerilor articulare si musculare.

Au proprietatea de a combate matreata

Piseaza cateva foi de dafin si adauga peste ele un litru de apa fierbinte. Aceasta compozitie te va ajuta sa ai un par frumos si stralucitor, fara matreata. Tine acoperit vasul timp de 20 de minute, apoi strecoara apa si las-o sa se raceasca. Aplica solutia pe par si las-o sa actioneze timp de o ora, apoi clateste cu apa. 

Efecte secundare ale dafinului

Desi dafinul are anumite proprietati care pot fi benefice, acesta poate avea si multe efecte secundare care pot fi nocive pentru o persoana. Daca doresti sa folosesti un supliment pe baza de dafin, trebuie sa consulti un specialist in prealabil.

Citeste si: Cum să slăbești cu foi de dafin și scorțișoară. Kilogramele vor dispărea în scurt timp



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies