Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval. Un preparat bun de luat și la birou!

foitaj cu sunca si cascaval

Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval

Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval 

Rețeta delicioasă de Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval, absolut minunate, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval este de 2 ore 

Citește și: În cât timp este indicat să bei cafeaua, după ce aceasta a fost preparată. Multe persoane nu cunosc riscurile

retete de pizza
Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval[Sursa foto: freepik]

Citește și: Waffles cu înghețată de frișcă. Un mic dejun perfect, cu înghețată absolut răcoritoare!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp de preparare - 2 ore 

Timp total - 4 ore 

Rețeta de Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval este pentru 6 persoane 

retete pentru platouri
Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval 

ingrediente pentru aluat 

  • 600 g de făină 
  • 400 ml de apă rece 
  • Sare 
  • 600 g de unt, la temperatura camerei 

ingrediente pentru umplutură 

Citește și: FOTO| Celebra Pinar Deniz, protagonista serialului Secrete de familie, s-a căsătorit cu alesul inimii sale, chipeșul actor Kaan Yıldırım! În ce țară și-au unit destinele cei doi îndrăgostiți și ce ținute superbe au purtat la nuntă - kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

  • 20 de fire de sparanghel verde 
  • 6 fâșii de șuncă 
  • 60 g de cașcaval 
  • un ou 
  • ulei de măsline 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de gustare
Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de foitaj cu șuncă, sparanghel și cașcaval, este să începeți prin a prepara aluatul. Așadar, vom începe prin a cerne făina într-un bol de dimensiuni mai mari. Într-un alt bol de dimensiuni mai mici, separat, vom adăuga apa rece și vom dizolva în ea sarea, după gust. 
  2. În continuare, pe o suprafață plată, vom așeza făina noastră, în mijlocul căreia vom forma o gaură, în care vom turna cu grijă apa amestecata cu sarea, de mai devreme, iar cu ajutorul mâinilor, vom începe să amestecăm direct, încorporând astfel făina din exterior, peste cele 2 ingrediente din interior. Bineînțeles că puteți face asta și într-un bol de dimensiuni mai mari, însă pentru a vă asigura că va ieși așa cum se cuvine, se recomandă să o faceți direct pe o suprafață plată. 
  3. Acum că am obținut aluatul nostru pentru foitaje, este nevoie să îl mai frământăm timp de aproximativ 15 minute, astfel încât la final să devină cât mai elastic și neted cu putință. Îl acoperim cu o folie alimentară și îl punem în frigider timp de aproximativ o oră. 
  4. După acest interval de timp, vom scoate aluatul din frigider, moment în care este nevoie să frământăm și untul pe suprafața plată, separat de aluat. În continuare, tot ce trebuie să facem este să așezăm separat pe o suprafață plată pe care turnați făină, și aluatul nostru din folie, iar ulterior să îl crestăm ușor în formă de X, astfel încât să despicăm de la jumătate, în mijlocul aluatului adăugând apoi și untul îl vom împacheta în aluat. Acum a venit momentul să întindem din nou foitajul, astfel încât untul să se încorporeze în acesta, însă nu este nevoie să apăsăm prea tare sau sa depunem vreo presiune destul de ridicată. Acest proces se va repeta până în momentul în care aluatul va fi destul de încorporat și de neted cu putință, iar ulterior îl va pune din nou în folie alimentară și îl vom pune la frigider timp de aproximativ 30 de minute, urmând ca imediat apoi să-l scoatem de la frigider, să mai întindem puțin cu sucitorul, și să-l mai punem iar timp de aproximativ 30 de minute înapoi în frigider. Pentru ca aluatul de foitaj să fie cât mai buni cu putință, acest lucru trebuie repetat de 6 ori. 
  5. Acum că ne-am ocupat de aluat, și este gata de folosit, vom trece la pașii următori. Așadar, tot ce trebuie să facem este să încălzim cuptorul la 200 °C, iar în continuare să scoatem foitajul de la frigider pentru a îl tăia, în forme pătrate, ca de pliculeț, pentru ca ulterior 2 dintre marginile acestui pliculeț respectiv pliculețe, opuse, să se unească, astfel închizându-se foitajul nostru. 
  6. Cu toate acestea, înainte de a forma pliculețele noastre, trebuie să spălăm sparanghelul și să-l ajustăm la dimensiunea pliculețelor noastre, prin tăiere, în fiecare pliculeț putem să fie adăugate câte 2 sau 3 astfel de fire. Pe fiecare pliculeț în parte, se va așeza prima dată câte o felie de cașcaval, urmând să fie așezată câte o felie de șuncă, iar apoi firele de sparanghel, imediat apoi vom putea închide și pliculețele noastre, exact așa cum am explicat anterior. 
  7. În continuare, cum avea nevoie de o tavă de cuptor pe care am așezat hârtie de copt, iar ulterior pe acestea vom așeza și pliculețele noastre din foitaj, pe care le vom unge rând pe rând cu ou bătut, cu puțină sare. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 °C, timp de aproximativ 20 de minute. 
  8. După acest interval de timp, tava se va scoate din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

foitaj cu sunca sparanghel si cascaval
Foitaje cu șuncă, sparanghel și cașcaval[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Prăjitură cu brânză și zmeură. O rețetă ușoară de vară!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Supă cremă de sparanghel. O alegere excelentă pentru a te răsfăța!

Ea este noua iubită a lui Ionuț de la Casa Iubirii! Cum au fost surprinși fostul concurent și frumoasa șatenă, chiar de ziua ei

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies