Staniolul precum si caserolele din plastic se pot transforma in bucatarie din aliati in dusmani de moarte. Daca le folosesti pentru gatit la temperaturi mari, acestea elibereaza substante toxice pentru corp.
Invitat la emisiunea “Draga mea prietena” nutritionistul Paul Moraru a explicat de ce este staniolul atat de periculos atunci cand il folosim pentru a pregati de exemplu o friptura la cuptor.
“Prin temperaturi ridicate se dezvolta un oxid de alumniu, care induce anumite boli precum obezitatea sau Alzheimer” spune nutritionistul.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Dupa ce intr-o editie anterioara a dezvaluit cat de toxica este sticla de plastic, Paul Moraru ne-a sfatuit sa folosim in loc de folie de
De asemenea acesta a mai precizat ca nu este bine sa incalzim mancarea in caserole de plastic ci din sticla sau ceramica. Caserolele din plastic devin cancerigene in momentul in care sunt incalzite.
##VIDEO3015##