Foloseste cozonacul ramas de la Paste! Prepara un tort cu cicolata si visine

Foloseste cozonacul ramas de la Paste! Prepara un tort cu cicolata si visine
Foloseste cozonacul ramas de la Paste! Prepara un tort cu cicolata si visine

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" ne invata cum sa folosim cozonacul ramas de la Paste.

 

Costul estimativ pentru un tort de cozonac cu ciocolata si visine este de 30 de lei pentru 8 persoane, la care se adauga si costul cozonacului.
Ingrediente
Un cozonac
Pentru sirop:
100 g zahar
200 ml apa
Coaja de la o lamaie, o portocala si esenta de rom
Pentru crema:
350 ml smantana dulce de frisca
250g
ciocolata neagra
Pentru glazura:
250 g crema de branza
150 ml frisca lichida
200 g visine congelate fara samburi
Menta
Mod de preparare
Se tapeteaza o forma de tort cu felii subtiri de cozonac (restul feliilor se pastreaza pentru celelalte straturi).
Siropul
Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, iar cand a dat in fiert, se adauga coaja de lamaie, portocala si estenta de rom.
Se ia de pe foc si se toarna cu lingura peste blat.
Crema
Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot se ia de pe foc si se amesteca cu ciocolata maruntita.
Se omogenizeaza bine si se toarna peste blat.
Se acopera cu un alt strat de cozonac, se insiropeaza, se pune crema si tot asa pana cand se termina compozitia.
Glazura
Crema de branza se bate cu o spatula pana cand se inmoaie, se incorporeaza frisca batuta, avand grija sa se mentina o consistenta fina si omogena.
Se unge blatul de tort apoi se orneaza cu visine, menta si ciocolata rasa.

Costul estimativ pentru un tort de cozonac cu ciocolata si visine este de 30 de lei pentru 8 persoane, la care se adauga si costul cozonacului.

Ingrediente

Un cozonac 

Pentru sirop:
100 g zahar
200 ml apa
Coaja de la o lamaie, o portocala si esenta de rom

Pentru crema:
350 ml smantana dulce de frisca
250g ciocolata neagra

Pentru glazura:
250 g crema de

branza
150 ml frisca lichida
200 g visine congelate fara samburi
Menta

Mod de preparare

Se tapeteaza o forma de tort cu felii subtiri de cozonac (restul feliilor se pastreaza pentru celelalte straturi).

Siropul


Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, iar cand a dat in fiert, se adauga coaja de lamaie, portocala si estenta de rom. 


Se ia de pe foc si se toarna cu lingura peste blat.

Crema

Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot se ia de pe foc si se amesteca cu ciocolata maruntita. 

Se omogenizeaza bine si se toarna peste blat. Se acopera cu un alt strat de cozonac, se insiropeaza, se pune crema si tot asa pana cand se termina compozitia.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Glazura

Crema de branza se bate cu o spatula pana cand se inmoaie, se incorporeaza frisca batuta, avand grija sa se mentina o consistenta fina si omogena. Se unge blatul de tort apoi se orneaza cu visine, menta si ciocolata rasa.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies