Majoritatea oamenilor din societatea moderna au crescut fara a folosi ierburi amare in mod regulat.
Ierburile amare nu sunt cele mai gustoase, dar sunt deosebite pentru sanatatea noastra. Aceste ierburi ajuta la producerea enzimelor digestive si imbunatatesc functionarea ficatului si a vezicii biliare, dar si a restului organismului. Utilizarea ierburilor amare in mod regulat este o fantastica strategie de sanatate pentru o digestie si detoxifiere optima.
Asigura-te ca incluzi unele dintre aceste plante amare in mancarurile tale si in programul tau de sucuri.
Papadia:
Aceasta planta este bogata in vitamina C si bioflavonoizi. Mai are si un inalt continut in agenti de metilare usor de absorbit precum vitaminele B2, B6 si folatul. Bogata in minerale precum potasiul, fierul si zincul, elibereaza fluidele in exces din corp, detoxifiind rinichii si ficatul. Papadiile vin in sprijinul digestiei, reducand umflaturile si inflamatiile si tratand galbinarea (icterul), edemele, guta, eczemele si acneea.
Patrunjelul:
Patrunjelul este superbogat in clorofila si mai contine de circa trei ori cantitatea de vitamina C per volum comparativ cu o portocala. Vitamina C este extrem de importanta pentru sanatatea functiei imunitare si a unei piei si articulatii tinere. In plus, contine antioxidantii carotenoizi luteina si zeaxantin, care sporesc functia oculara si ajuta corpul sa neutralizeze deteriorarile cauzate de radiatia ultravioleta.
Coriandru:
Acesta este un puternic detoxifiant al metalelor grele. Acest lucru se datoreaza puternicei concentratii de fitonutrienti si clorofila. Acest lucru este extrem de bun pentru purificarea sangelui, a ficatului si rinichilor. Asigura-te ca folosesti coriandrul in sucurile tale pentru a ajuta la extragerea metalelor toxice sau grele precum aluminiul, mercurul si nichelul.
Ghimbirul:
Ghimbirul este clasificat ca si carminativ (reducator al gazelor intestinale) si un spasmolitic intestinal (alina contractiile tractului intestinal), simultan inducand motilitate intestinala.
Ghimbirul este recunoscut pentru faptul ca reduce febra corelata cu greata, raul de miscare (de mare, de masina) si senzatiile de „greata matinala”. In plus, ajuta la producerea bilei, asta facandu-l deosebit de eficient pentru ajutorul dat digerarii grasimilor.
Turmeric:
Planta asiatica portocalie turmeric a fost in mod traditional folosita de secole de catre Ayurveda si medicina chinezeasca.
Curcumina este cel mai puternic compus activ anti-inflamator din turmeric. Curcumina detoxifica ficatul, sporind nivelele glutationei si este si un puternic supresor al proceselor cronice de boala mediate inflamator.
Armurariul:
Armurariul a fost utilizat de catre specialistii in medicina bazata pe plante de la sfarsitul sec. 19 pentru a trata venele varicoase si tulburarile de ficat, splina si rinichi.
Astazi este utilizat in principal pentru a imbunatati functionarea ficatului, rinichilor si a sistemului gastrointestinal. Multi indivizi au vazut imbunatatiri dramatice utilizand armurariul pentru probleme de sanatate precum psoriazisul, problemele menstruale, icterul si proasta circulatie sanguina.
Sursa: viataverdeviu.ro
Ierburile amare nu sunt cele mai gustoase, dar sunt deosebite pentru sanatatea noastra. Aceste ierburi ajuta la producerea enzimelor digestive si imbunatatesc functionarea ficatului si a vezicii biliare, dar si a restului organismului.
Utilizarea ierburilor amare in mod regulat este o fantastica strategie de sanatate pentru o digestie si detoxifiere optima.
Asigura-te ca incluzi unele dintre aceste plante amare in mancarurile tale si in programul tau de sucuri.
Papadia:
Aceasta planta este bogata in vitamina C si bioflavonoizi. Mai are si un inalt continut in agenti de metilare usor de absorbit precum vitaminele B2, B6 si folatul.
Bogata in minerale precum potasiul, fierul si zincul, elibereaza fluidele in exces din corp, detoxifiind rinichii si ficatul. Papadiile vin in sprijinul digestiei, reducand umflaturile si inflamatiile si tratand galbinarea (icterul), edemele, guta, eczemele si acneea.
Patrunjelul: Patrunjelul este superbogat in clorofila si mai contine de circa trei ori cantitatea de vitamina C per volum comparativ cu o portocala. Vitamina C este extrem de importanta pentru sanatatea functiei imunitare si a unei piei si articulatii tinere. In plus, contine antioxidantii carotenoizi luteina si zeaxantin, care sporesc functia oculara si ajuta corpul sa neutralizeze deteriorarile cauzate de radiatia ultravioleta.
Coriandru: Acesta este un puternic detoxifiant al metalelor grele. Acest lucru se datoreaza puternicei concentratii de fitonutrienti si clorofila. Acest lucru este extrem de bun pentru purificarea sangelui, a ficatului si rinichilor. Asigura-te ca folosesti coriandrul in sucurile tale pentru a ajuta la extragerea metalelor toxice sau grele precum aluminiul, mercurul si nichelul.
Ghimbirul: Ghimbirul este clasificat ca si carminativ (reducator al gazelor intestinale) si un spasmolitic intestinal (alina contractiile tractului intestinal), simultan inducand motilitate intestinala. Ghimbirul este recunoscut pentru faptul ca reduce febra corelata cu greata, raul de miscare (de mare, de masina) si senzatiile de „greata matinala”. In plus, ajuta la producerea bilei, asta facandu-l deosebit de eficient pentru ajutorul dat digerarii grasimilor.
Turmeric: Planta asiatica portocalie turmeric a fost in mod traditional folosita de secole de catre Ayurveda si medicina chinezeasca. Curcumina este cel mai puternic compus activ anti-inflamator din turmeric. Curcumina detoxifica ficatul, sporind nivelele glutationei si este si un puternic supresor al proceselor cronice de boala mediate inflamator.
Armurariul: Armurariul a fost utilizat de catre specialistii in medicina bazata pe plante de la sfarsitul sec. 19 pentru a trata venele varicoase si tulburarile de ficat, splina si rinichi. Astazi este utilizat in principal pentru a imbunatati functionarea ficatului, rinichilor si a sistemului gastrointestinal. Multi indivizi au vazut imbunatatiri dramatice utilizand armurariul pentru probleme de sanatate precum psoriazisul, problemele menstruale, icterul si proasta circulatie sanguina.
Sursa:
viataverdeviu.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro