Foloseste un gel de igiena intima si ai grija de cea mai sensibila parte a corpului tau

Foloseste un gel de igiena intima si ai grija de cea mai sensibila parte a corpului tau
Foloseste un gel de igiena intima si ai grija de cea mai sensibila parte a corpului tau

Igiena celei mai sensibile parti a corpului tau este un subiect delicat si, totodata, foarte important.

Este vorba despre o zona care necesita ingrijiri speciale, nu numai pentru a te simti proaspata si curata intreaga zi, ci si pentru a-ti mentine sanatatea vaginala.

 

Este momentul sa treci peste jena si retineri si sa afli de ce este atat de importanta mentinerea curateniei vaginale, de ce trebuie sa folosesti un gel igiena intima si care pot fi urmarile daca nu procedezi adecvat.

 

Probleme cauzate de igiena vaginala necorespunzatoare

Pentru a mentine pH-ul natural al vaginului, care este diferit de cel al pielii, trebuie utilizat un produs adecvat pentru zona intima. Astfel, se evita iritatiile, mirosurile neplacute, uscaciunea si, deloc in ultimul rand, infectiile vaginale.

 

Vaginul are propria sa capacitate de curatare si un mod natural de lubrifiere care nu trebuie perturbate. De aceea, este recomandat sa te speli zilnic cu apa calda si sa folosesti produse cat mai blande de curatare, special concepute pentru zona intima.

 

De ce este atat de importanta mentinerea pH-ului vaginal?

PH-ul vaginal normal este cuprins intre 3.5 si 4.5 si reprezinta o masura a aciditatii sau alcalinitatii zonei. Acestea sunt valorile favorabile supravietuirii bacteriilor vaginale bune care protejeaza vaginul.

 

Daca pH-ul este perturbat printr-o igiena inadecvata, vaginul este supus riscului de infectii bacteriene, scurgeri si mirosuri neplacute, mancarime, roseata si usturime. Femeile insarcinate sunt extrem de vulnerabile la infectii si, in cazurile grave, se poate ajunge la avort spontan.

 

In concluzie, mentinerea pH-ului vaginal in limitele normale prin curatarea zonei cu un gel de igiena intima este foarte importanta.

 

Ce ar trebui sa stii despre scurgerile vaginale?

Scurgerile vaginale albe sau limpezi sunt normale. Acestea sunt produse de colul uterin pentru a mentine vaginul lubrifiat, curat si sanatos. Totusi, daca isi schimba

culoarea, au un miros neplacut si sunt insotite de eruptii, roseata si mancarimi, pot semnala o infectie vaginala.

 

Iata cateva semne care ar trebui sa te ingrijoreze si sa te determine sa consulti medicul ginecolog:

l Scurgerea este groasa si alba si arata ca branza de vaci;

l Sesizezi un miros neplacut, dureri pelvine, sangerari, vezicule sau leziuni vaginale.

 

Volumul descarcarilor vaginale variaza de la femeie la femeie, iar consistenta scurgerilor este afectata de schimbarile hormonale si se modifica inainte si dupa menstruatie. Insa, indiferent de perioada in care te afli in luna, este important sa pastrezi zona vaginala curata si sa folosesti un gel de igiena intima adecvat. Astfel, eviti acumularea de bacterii pe lenjeria de corp si reduci riscul infectiilor.

 

Sexul si igiena intima

Daca ai o viata sexuala activa, este important sa pastrezi zona vaginala cat mai curata si sa folosesti un gel de igiena intima atat inainte, cat si dupa actul sexual. De asemenea, pentru a indeparta orice bacterie care ar putea ajunge in uretra, se recomanda sa golesti vezica dupa fiecare raport sexual si apoi sa cureti in mod corespunzator zona.

 

Rolul bacteriilor vaginale

Bacteriile sunt intotdeauna prezente in vagin si au rolul de a proteja zona, de a ajuta la mentinerea pH-ului, de a preveni intrarea bacteriilor rele si de a proteja tesutul vaginal. Odata perturbat echilibrul bacteriilor bune din vagin, apare riscul de infectii si inflamatii.

 

Cea mai buna metoda pentru a mentine bacteriile bune in echilibru este sa pastrezi curatenia vaginala folosind produse cu pH adecvat. Acesta este un alt motiv pentru care un gel de igiena intima nu trebuie sa lipseasca din gama ta de produse de ingrijire si curatenie zilnica!

 

Alege sa fii curata si proaspata si mentine-ti sanatatea vaginala folosind un gel igiena intima din magazinul online yuga.ro! Totodata, fa achizitii inteligente si investeste in produse de calitate pe care te poti baza zilnic!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies