Folosesti folia de aluminiu in bucatarie? Uite la ce pericole te expui!

Folosesti folia de aluminiu in bucatarie? Uite la ce pericole te expui!

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), expunerea la doze mici de aluminiu nu este periculoasa.

 

Aluminiul in exces inhiba remodelarea osoasa, provocand osteomalacie, care este un fel de rahitism ce apare la adulti, adica inmuierea oaselor prin mineralizarea lor defectuoasa, explica medicul. Se crede, de asemenea, ca aluminiul inhiba eritropoieza, provocand anemie.
In general, alimentele cu un nivel ridicat de aluminiu sunt cele care contin aditivi cu aluminiu, de exemplu faina, lactatele procesate, formulele pentru copii etc. Alimentele bogate in aluminiu in mod natural sunt cartofii copti, spanacul, sucul de prune si ceaiul.
Prepararea unor alimente acide, precum rosiile, in cratite de aluminiu poate creste in mod semnificativ nivelul de aluminiu din mancare (de la 0,5 mg/kg, cat au rosiile crude, la 3,3 mg/kg, dupa ce au fost gatite in acest fel). In schimb, a fost remarcata o crestere destul de mica atunci cand s-au preparat cartofi sau orez in astfel de cratite.
S-a constatat, de asemenea, ca pieptul de curcan si de pui in stare cruda contin cantitati mai mari de aluminiu decat pulpele de curcan si, respectiv, pui in stare cruda.
Concluzia studiului a fost ca, in ceea ce priveste cantitatea de aluminiu trecuta in carne din folia de aluminiu, aceasta nu reprezinta un risc pentru sanatate. Cu toate acestea, consumul repetat de alimente preparate in folie de aluminiu ar putea deveni periculos, avand in vedere ca acesta se adauga altor surse de aluminiu pe care le ingeram.
Sursa

Aluminiul in exces inhiba remodelarea osoasa, provocand osteomalacie, care este un fel de rahitism ce apare la adulti, adica inmuierea oaselor prin mineralizarea lor defectuoasa, explica medicul. Se crede, de asemenea, ca aluminiul inhiba eritropoieza, provocand anemie.

In general, alimentele cu un nivel ridicat de aluminiu sunt cele care contin aditivi cu aluminiu, de exemplu faina, lactatele procesate, formulele pentru copii etc.

Alimentele bogate in aluminiu in mod natural sunt cartofii copti, spanacul, sucul de prune si ceaiul.

Prepararea unor alimente acide, precum rosiile, in cratite de aluminiu poate creste in mod semnificativ nivelul de aluminiu din mancare (de la 0,5 mg/kg, cat au rosiile crude, la 3,3 mg/kg, dupa ce au fost gatite in acest fel). In schimb, a fost remarcata o crestere destul de mica atunci cand s-au preparat cartofi sau orez in astfel de cratite.

S-a constatat, de asemenea, ca pieptul de curcan si de pui in stare cruda contin cantitati mai mari de aluminiu decat pulpele de curcan si, respectiv, pui in stare cruda.

Concluzia studiului a fost ca, in ceea ce priveste cantitatea de aluminiu trecuta in carne din folia de aluminiu, aceasta nu reprezinta un risc pentru sanatate. Cu toate acestea, consumul repetat de alimente preparate in folie de aluminiu ar putea deveni periculos, avand in vedere ca acesta se adauga altor surse de aluminiu pe care le ingeram.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere