Folosești machiaj rezistent la apă? Iată 5 sfaturi pentru îndepărtarea lui fără probleme!

Folosești machiaj rezistent la apă? Iată 5 sfaturi pentru îndepărtarea lui fără probleme!
Folosești machiaj rezistent la apă

Machiajul rezistent la apă poate da multe bătăi de cap femeilor, însă demachiantul potrivit poate face minuni. Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi pentru îndepărtarea machiajului fără probleme!

Fiecare femeie trebuie să aibă o rutină de îngrijire zilnică, iar printre cei mai importanți pași se numără îndepărtarea machiajului. Machiajul se îndepărtează cu câteva produse esențiale, iar acestea ajută, în primul rând, la menținerea sănătății pielii deoarece machiajul aplicat pe ten poate bloca porii și poate duce la acumularea de impurități și sebum în stratul superficial al pielii. De asemenea, îndepărtarea machiajului previne îmbătrânirea prematură a pielii, hidratează pielea, previne iritațiile și inflamațiile și, în același timp, permite pielii să respire și să se regenereze pe timpul nopții.

Pași importanți pentru îndepărtarea machiajului rezistent la apă

Folosești machiaj rezistent la apă?[Sursa foto: freepik]

Îndepărtarea machiajului rezistent la apă poate fi o sarcină dificilă, însă dacă se respectă câțiva pași importanți, lucrurile pot deveni extrem de ușoare.

Folosește un demachiant pe bază de ulei

Așadar, este recomandat ca fiecare femeie să aibă printre  produsele de îngrijire a tenului  și un demachiant pe bază de ulei.

Acesta este eficient pentru îndepărtarea machiajului rezistent la apă, iar aplicarea lui este foarte simplă. Astfel, se pun câteva picături de demachiant pe o dischetă de bumbac și se masează ușor zona machiată. Uleiul are prioritățile corespunzătoare pentru a ajuta la dizolvarea machiajului extrem de rapid.

Cu toate astea, pentru persoanele cu ten gras sau mixt nu ar fi indicat să se folosească soluții demachiante care au în compoziție ulei deoarece, în loc să le ajute, le pot încărca și mai mult tenul.

În această situație, porii se pot bloca, coșuri și puncte negre vor apărea și vor fi destul de inestetice. Așadar, este foarte important ca produsele folosite pentru demachierea tenului să fie alese în funcție de tipul de ten. 

Citește și: Laserul CO2 pentru cicatrici. Cum funcționează și cum poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Folosești machiaj rezistent la apă[Sursa foto: freepik]

Nu apăsa prea tare

Din cauza pigmenților, machiajul poate deveni foarte greu de îndepărtat, însă nu este recomandat să se insiste pe frecarea prea tare a pielii. Pielea se poate irita rapid și o poate sensibiliza. Astfel, demachiantul trebuie foarte ușor masat pe zonă și trebuie lăsat să acționeze timp de câteva secunde, înainte de a șterge.

Clătirea feței cu apă călduță

De asemenea, după ce demachiantul a fost aplicat corespunzător, fața trebuie să se clătească cu apă călduță, nu cu apă fierbinte deoarece aceasta este agresivă cu bariera lipidică a pielii, dar și cu microbiomul ei.  Așadar, recomandarea dermatologilor este să se folosească apa călduță, însă diverse celebrități internaționale folosesc apă rece, pentru că aceasta stimulează circulația și păstrează fermitatea pielii.

 

Folosești machiaj rezistent la apă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Folosește un gel de curățare

După îndepărtarea machiajului rezistent la apă este important să se folosească un gel sau o spumă de curățare blândă, iar ulterior trebuie clătit cu apă călduță pentru a curăța murdăria, impuritățile, sebumul, bacteriile și machiajul rezistent la apă. De altfel, gelurile de curățare sunt activate de apă, așadar se începe prin amestecarea produsului în palme cu puțină apă. 

Hidratează-ți pielea

Totodată, ultimul pas este hidratarea pielii după demachiere pentru a menține pielea catifelată și fresh. Astfel, se poate aplica o cremă hidratantă potrivită pentru tipul fiecăreia de ten.

Folosești machiaj rezistent la apă[Sursa foto: freepik]

Cele mai bune demachiante pentru machiajul rezistent la apă

Pe piața din țara noastră există numeroase demachiante pentru machiajul rezistent la apă. Astfel, printre cele mai apreciate este demachiantul bifazic deoarece are în compoziția sa o combinație de apă și ulei, care ajută la dizolvarea machiajului extrem de rapid și ușor. De asemenea, la fel de populare sunt și uleiurile de curățare pentru că dizolvă eficient produsele pe bază de ulei, demachiantul micelar care se află în rutina fiecărei femei deoarece conține miceli, respectiv particule care atrag și îndepărtează impuritățile și machiajul.

Folosești machiaj rezistent la apă?[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum sa iti ingrijesti tenul ca o regina

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies