Folosesti pilulele anticonceptionale de mult timp? Ce trebuie sa stii despre riscurile la care te expui

Folosesti pilulele anticonceptionale de mult timp? Ce trebuie sa stii despre riscurile la care te expui
Folosesti pilulele anticonceptionale de mult timp? Ce trebuie sa stii despre riscurile la care te expui

Pilulele anticonceptionale sunt printre cele mai raspandite metode de contraceptive. In ultima perioada insa tot mai multe femei se intreaba daca utilizarea acestui tratament multi ani la rand le poate afecta sanatatea.

 

Medicii spun ca, in general, daca esti snatoasa si, mai ales, nu fumezi, poti sa iei anticonceptionale mult timp. Este, de asemenea, un mit ca utilizarea pilulei afecteaza fertilitatea pe termen lung. O cercetarea recenta arata ca femeile care au fost pe pilula au aceleasi sanse de a ramane gravide ca femeile care nu au luat.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pe de alta parte, pilula, ca orice medicament vine cu un anumit risc pentru sanatate.

Cele mai des intalnite probleme sunt accidentele vasculare cerebral sau formarea unor cheaguri de sange. Si utilizarea pe termen lung (definit ca mai mult de cinci ani) a fost asociata cu un risc crescut de cancer de col uterin. Unele studii sugereaza ca pilula poate duce la un risc usor mai mare de cancer de san. Cu toate acestea, toate aceste boli sunt inca rare in randul femeilor tinere. In plus, alte cercetari arata ca pilula poate ajuta de fapt si proteja impotriva cancerului de ovare şi de col uterin.

De aceea este bine ca regulat sa va faceti analizele de sange si, in functie de acestea, medicul tau ginecolog va decide, in functie de factorii de risc personali, stilul de viata si istoricul familiei, daca este tratamentul cu pilule potrivit penru tine.

Sursa: health.com



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Motivul pentru care Lidia Fecioru nu își face planuri și cum se desfășoară o zi din viața ei. „Pe mine nu mă lasă destinul acesta să nu am vreo lecție. Puteam să mi le fac la 25”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Anunțul transmis de organizatorii Mall-urilor bucureştene în urma avertizărilor meteorologice: "Locurile din parcare sunt disponibile GRATUIT"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Cine este favoritul săptămânii în „Casa Iubirii”? „Mă bucur că există oameni care cred și varianta mea”

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies