Ti-e pofta de un desert delicios cu ciocolata? Aceasta reteta de fondant este gata in 15 minute si este foarte usor de preparat.
Ingrediente
1 lingura unt nesarat
2 linguri pudra de cacao
120g unt nesarat
120g ciocolata neagra
2 oua
2 galbenusuri de ou
120g zahar auriu
Jumatate lingurita de sare
30g faina
4 linguri de frisca sau crema de branza
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
2. Ia patru forme pentru sufle sau pentru budinca. Unge-le cu un strat subtire de unt si adauga cacao in fiecare, cat sa fie tapetate bine.
3. Taie untul in cubulete si rupe ciocolata in bucati mici. Pune la microunde la temperatura mare timp de 20 de secunde, in mai multe transe, pana cand toata ciocolata s-a topit. Amesteca bine. Sparge ouale si adauga galbenusurile intr-un vas.
4. Pune aluatul in forme, umplandu-le trei sferturi. Pune-le la copt intre 12 si 14 minute, in functie de cuptor si marimea formelor.
5. Serveste-le cu crema de branza, inghetata sau frisca.