Forma corpului dictează alimentația! Ce alimente trebuie să mâncăm?

ce trebuie să mănânci în funcție de forma corpului
Ce trebuie să mănânci în funcție de forma corpului

Află din rândurile următoare ce trebuie să mănânci în funcție de forma corpului și care sunt alimentele ce trebuie evitate.

Fiecare dintre noi avem o formă a corpului, care în cea mai mare parte reprezintă o moștenire genetică. În funcție de aceasta, grăsimea se distribuie diferit în corp, iar alimentația trebuie să difere în funcție de nevoile fiecăruia.

În cadrul emisiunii „ Teo Show ”, difuzată pe Kanal D, domnul doctor Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale, a vorbit despre cum influențează forma corpului alimentația și care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumăm sau să le evităm în funcție de forma corpului.

Silueta tip măr

Ce trebuie să mănânci în funcție de forma corpului
Ce trebuie să mănânci în funcție de forma corpului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, atunci când vorbim despre silueta în formă de măr, observăm acumulări de grăsime preponderent pe abdomen. Acest lucru înseamnă că există o rezistență la insulină, care favorizează apariția diferitelor boli de tipul diabet, boli cardiovasculare sau sindrom metabolic.

Grăsimea nu se depune doar sub piele în zona abdomenului, se depune pe organe preponderent.

Eviți lucrurile care mâncându-le îți crescu glicemia. Ca să rezolvăm această problemă, trebuie să nu creștem glucoza foarte mult și să mâncăm ceva care se digeră lent .”, a spus specialistul în domeniu.  

Astfel, este recomandat să evităm pâinea albă, pastele, orezul, care au un indice glicemic crescut, iar în schimb să mâncăm spanac, broccoli, castravete, multă salată și tot ce este verde.

Dacă aveți formă de măr, tot timpul trebuie să luați carbohidratul împreună cu grăsime de bună calitate. Întotdeauna să nu mâncați doar carbohidrați. Carbohidrații să fie lenți și proteina din sursă variată .”, spune specialistul în domeniu.

Astfel, putem să introducem în alimentația noastră și pește, nuci, fasole neagră, mazăre și linte.

Silueta tip pară

Citește și: Cum scapi de grasimea in exces de pe coapse si fese! Incearca aceste trucuri!

Ce trebuie să mănânci în funcție de forma corpului
Ce trebuie să mănânci în funcție de forma corpului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Atunci când vorbim despre o siluetă tip pară ne referim la o cantitate mare de grăsime care se depune pe coapse și pe fund.

Potrivit specialistului în domeniu, acest lucru este cauzat de o problemă cu estrogenul, care este din abundență.

Excesul acesta de estrogen determină așezarea grăsimii pe coapse, pe fund .”, a spus specialistul în domeniu.  

Astfel, trebuie să evităm alimentele cu conținut mare de hormoni. Trebuie să evităm lactate care provin de la vaci ce nu sunt hrănite cu iarbă, ci cu alte furaje care conțin diferite tipuri de hormoni, dar și diferite tipuri de sucuri din fructe.

În schimb, trebuie să consumăm fructe integrale, broccoli, pâine neagră, orez negru, migdale puține, dar și pește.

Silueta tip clepsidră

Ce trebuie să mănânci în funcție de forma corpului
Ce trebuie să mănânci în funcție de forma corpului[Sursa foto: freepik]

Deși pare o formă ideală, silueta tip clepsidră suferă și ea anumite schimbări atunci când nu ne alimentăm corespunzător.

Astfel, atunci când acumulăm grăsime în organism și avem o siluetă tip clepsidră, aceasta se observă la față, umeri, brațe, puțin la coapse, gambe și genunchi.

De aceea, este recomandat să evităm alimentele cu grăsime saturate, cum ar fi carnea de porc, cârnați și orice tip de carne procesată.

Esențial este să reducem inflamația. Inflamația reține apă și nu lasă procesele metabolice să topească grăsimea .”, spune specialistul în domeniu.  

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Astfel, putem să mâncăm piept de pui, de curcan, o dată pe săptămână carne de vită, albuș de ou, pește, fasole neagră, linte și specialistul în domeniu ne recomandă ca tot timpul să avem farfuria plină de lucruri colorate, cum ar fi ardeiul gras, castravetele și morcovul.

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem atunci când ținem dietă

Citește și: Afla care este tipul tau de burta si cum reusesti sa scapi de ea

dietă de slăbit
Care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem atunci când ținem dietă[Sursa foto: freepik]

Specialistul în domeniu a punctat câteva greșeli pe care poate fiecare dintre noi le-a făcut la un moment dat când am ținut dietă.

Așadar, nu trebuie să evităm alimentele fără gluten decât dacă avem intoleranță la acestea. Putem să mâncăm liniștiți cereale integrale. De asemenea, nu trebuie să mâncăm prea multe fructe, ci să încercăm să consumăm fructe cu indice glicemic mic, cum ar fi afinele, fructele de pădure și coacăzele.

Totodată, nu trebuie sub nicio formă să transformăm fructele în sucuri. În schimb, putem să bem ceai, apă și să mâncăm fructul integral.

O altă greșeală pe care o fac persoanele care vor să slăbească repede este să se înfometeze.

 „ Tot timpul metabolismul tău trebuie să lucreze, să ardă grăsimile. Nu trebuie să îți fie foame. Când îți este foame, grăsimea ta este protejată .”, spune specialistul în domeniu.  

Tot el ne recomandă să bem multă apă și să facem exerciții cu greutăți și reprize de alergare rapidă alternate cu 2 minute de relaxare.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum reglăm hormonii responsabili cu acumularea kilogramelor în plus

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies