Forma feței și ochelarii de soare: Cum să alegi ramele care se potrivesc

Forma feței și ochelarii de soare: Cum să alegi ramele care se potrivesc
Forma feței și ochelarii de soare: Cum să alegi ramele care se potrivesc

Alegerea corectă a ramei de ochelari, în funcție de forma feței, poate îmbunătăți încrederea în sine a unei persoane. Este un aspect des ignorat, dar cu o importanță majoră.

Prin sublinierea trăsăturilor pozitive și minimizarea celor mai puțin dorite, este generată o impresie mult mai bună asupra propriei persoane. Mai mult decât atât, ochelarii corect aleși nu numai că arată mai bine, dar pot fi și mai confortabili. Modelul potrivit pentru o anumită fizionomie nu alunecă și nu generează presiune pe nas, urechi sau pomeți. Află care sunt principalele tipuri de față și cum alegi ochelarii de soare pe baza acestui criteriu.

Înțelegerea formei feței: Caracteristici și tipuri

Înțelegerea formei feței este o componentă-cheie în procesul de alegere a ramelor pentru ochelarii de soare. Forma, dimensiunile și proporțiile sunt factori de bază în determinarea unei anumite fizionomii. Pe baza acestora, s-a construit principala clasificare a tipurilor de față:

1. Fața rotundă - caracterizată de linii curbe, cu lungimea și lățimea feței aproximativ egale.

2. Fața pătrată - caracterizată de un maxilar pronunțat și o frunte lată, cu lungimea și lățimea feței aproximativ egale.

3. Fața ovală - caracterizată de linii curbe și fără unghiuri ascuțite, cu lungimea mai mare decât lățimea feței.

4. Fața în formă de inimă - caracterizată de o frunte pronunțată și o îngustare a feței spre bărbie.

5. Fața în formă de diamant - caracterizată de pomeți pronunțați și o îngustare a feței atât spre frunte, cât și spre bărbie.

Identificarea formei feței poate fi un proces simplu. Privește-te în oglindă și observă ce parte a feței este cea mai pronunțată, dacă maxilarul este pronunțat sau nu și care este raportul de dimensiuni lățime:lungime. O pereche de ochelari ce complimentează forma feței este mult mai confortabilă, oferind în același timp un aspect echilibrat și armonios.

Ramele de ochelari pentru fața rotundă

Persoanele cu fața rotundă se pot bucura cel mai bine de ramele cu muchii și colțuri ascuțite, în linii drepte sau cu design geometric. Acestea pot adăuga un aspect mai definit feței, compensând rotunjimea acesteia și oferindu-i proporție și echilibru. Este important să se evite ramele ochelarilor de soare cu forme rotunde sau cu linii curbe. Acestea pot accentua rotunjimea feței, făcând-o să pară mult mai plină decât este în realitate. Mărimea ramelor de ochelari este, de asemenea, un factor crucial. Ramele prea mari sau prea mici pot distorsiona proporțiile feței. Prin urmare, alegerea unei rame adaptate la dimensiunea feței este esențială.

Culoarea ramei de ochelari poate juca, de asemenea, un rol important. Nuanțele, cum ar fi navy sau maro închis, pot ajuta la subțierea și definirea feței. Pe de altă parte, culorile deschise sau strălucitoare pot atrage atenția asupra trăsăturilor rotunde.

Ramele de ochelari pentru fața pătrată

Trăsăturile distincte ale unei fețe pătrate pot inspira un aer de autoritate și încredere în propriile abilități. Ramele rotunjite sau ovale sunt deseori cele mai potrivite pentru persoanele cu fața pătrată. Acestea pot atenua liniile dure și unghiurile ascuțite, oferind un contrast plăcut și aducând un echilibru estetic.

Pe de altă parte, ramele pătrate sau dreptunghiulare pot accentua trăsăturile puternice ale feței pătrate și nu sunt de obicei recomandate. De asemenea, ramele cat-eye sau anumite modele vintage, pot reprezenta o alegere bună, mai ales dacă se integrează perfect în ținuta adoptată pentru o anumită ocazie.

Celebrități precum Angelina Jolie și Brad Pitt, au optat adesea pentru ochelari de soare cu rame rotunjite sau ovale, ce pot complimenta trăsăturile feței. Pe de altă parte, rapperul Kanye West, cunoscut pentru stilul său unic, preferă ramele mai dreptunghiulare ce accentuează forma feței sale, însă reprezintă o alegere asumată, menită să accentueze personalitatea puternică a artistului, prin modul în care se prezintă.

În ceea ce privește recomandările de brand, persoanele cu fața pătrată pot opta pentru modelele din gama de ochelari de soare Oakley, mai ales dacă adoptă adesea ținute urbane, sau dacă sportul reprezintă o parte importantă a vieții lor. De asemenea, Ray-Ban sau Prada oferă o gamă variată de rame potrivite pentru acest tip de față.

Ramele de ochelari pentru fața ovală

Persoanele cu fața ovală sunt avantajate, având o formă a feței considerată a fi echilibrată, din punct de vedere al proporțiilor. De aceea, se bucură de o mai mare libertate în alegerea ramelor de ochelari.

Ramele dreptunghiulare sau pătrate pot sublinia aspectul echilibrat al feței, accentuând pomeții și creând un contrast frumos cu rotunjimea chipului. Unele rame rotunde sau ovale pot fi, de asemenea, o opțiune bună, deși este important ca acestea să nu fie supradimensionate.

Chiar dacă fețele ovale sunt ideale pentru diferite forme ale ramelor de ochelari, există și câteva greșeli comune care trebuie evitate. În principal, ramele prea largi sau prea mari pot dezechilibra proporțiile feței. Este important să se aleagă o ramă adaptată la lățimea feței, fără a se extinde prea mult spre extremități.

O modalitate eficientă de a înțelege cum să alegi cele mai potrivite rame este de a lua în considerare exemplele și sugestiile de stil. De exemplu, celebrități precum Julia Roberts, George Clooney sau Rihanna, care au o față ovală, aleg adesea rame dreptunghiulare sau pătrate. Acest lucru ajută la menținerea proporțiilor feței și la punerea în evidență a pomeților.

Ramele de ochelari pentru fețe în formă de inimă și diamant

Fețele în formă de inimă sunt caracterizate printr-o frunte largă și pomeți proeminenți, cu o bărbie îngustă și ascuțită. Pentru această formă a feței, ramele ochelarilor de soare cu partea inferioară supradimensionată, comparativ cu cea superioară, sunt cele mai recomandate, pentru a echilibra lățimea frunții.

Ramele de tip aviator, sau cele cu forme rotunde ori ovale sunt, de asemenea, o alegere bună. Exemple perfecte ar putea fi cele ale modelelor Ray-Ban Aviator, sau ramele celebrelor modele de ochelari de soare Oakley pentru bărbați din gama Round, disponibile într-o varietate de culori și dimensiuni.

Ramele potrivite pentru fețele în formă de diamant au partea superioară supradimensionată, comparativ cu cea inferioară. De asemenea, ramele cu decorațiuni sau detalii în partea superioară pot ajuta la accentuarea pomeților și echilibrarea feței. Ramele ovale, rotunde sau cele de tip "cat-eye" pot fi alte opțiuni potrivite. Modele precum Prada Cat-Eye sau Gucci Oval pot fi considerate adecvate pentru această formă a feței.

Ochelarii care se potrivesc corect cu forma feței sunt mult mai confortabili și pot garanta o imagine mult mai clară, deoarece lentilele sunt poziționate corect în raport cu ochii. În plus, alegerea ramei potrivite poate ajuta la exprimarea stilului personal și la sublinierea caracteristicilor unice ale feței.

Ochelarii sunt adesea primul accesoriu observat și pot avea un impact semnificativ asupra impresiei inițiale. Raportează-te la aceste informații pentru a alege modelul adaptat la dimensiunile și forma feței tale. De asemenea, alegerea inspirată a unui magazin cu ochelari de soare in București îți permite să te bucuri de suportul oferit de specialiștii prezenți în magazin, pentru a realiza o alegere de produs cu adevărat inspirată.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies