Formula iubirii eterne a fost descoperita de matematicienii americani, in cadrul unui studiu comandat de MSN, care, in acelasi timp, permite oamenilor sa afle "cat timp va dura relatia lor actuala", informeaza atlantico.fr.
Iubirea, unul dintre marile mistere ale omenirii, ar putea fi redusa la o simpla ecuatie matematica. Incercand sa faca abstractie de algoritmii complecsi si de alte studii realizate de site-urile de intalniri care se adreseaza utilizatorilor aflati in cautarea partenerului de viata ideal, o ancheta lansata de MSN in 2014 a analizat "cazul iubirii" si a condus la descoperirea unei formule magice. Potrivit acestui studiu, oamenii vor putea "sa calculeze cat timp va dura relatia lor actuala", scrie MEDIAFAX.
"Naivii cred ca doar sentimentele conteaza intr-o relatie. Ei bine, lucrurile sunt mult mai complexe. Insa stiinta si matematica pot sa ne ajute in cautarea iubirii eterne", afirma realizatorii studiului.
Oamenii de stiinta au evaluat gradul de importanta al tuturor variabilelor- precum umor, bani, numarul partenerilor precedenti- ce influenteaza relatiile amoroase. Spectrul de factori variabili care a fost luat in calcul este foarte larg. Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 2.000 de persoane.
Prezentam mai jos formula iubirii eterne:
L= 8+ 0,5Y – 0,2P+ 0,9Hm+ 0,3Mf+ J – 0,3G – 0.5(Sm – Sf)2+ I+ 1,5C
Aceasta ecuatie este valabila pentru cuplurile heterosexuale, intrucat autorii studiului au remarcat o usoara diferenta intre heterosexuali si homosexuali.
Pentru cuplurile de acelasi sex, formula este urmatoarea:
L= 8+ 0,5Y- 0,2P+ 2J- 0,3G- 0,5(S1- S2)2- I+ 1,5C
Descrierea variabilelor:
L: Durata estimata a relatiei
Y: Numarul de ani pe parcursul carora cei doi parteneri s-au cunoscut, inainte ca relatia lor sa devina serioasa
P: Numarul de parteneri cunoscuti de ambii parteneri ai cuplului
Hm: Importanta acordata onestitatii in cuplu de barbat
Mf: Importanta acordata banilor de femeie
J: Importanta acordata umorului de cei doi parteneri
G: Importanta acordata de ambii parteneri frumusetii fizice
Sm si Sf: Importanta acordata relatiilor sexuale de partenerul masculin (Sm) si feminin (Sf)
I: Importanta acordata familiei partenerului de celalalt partener
C: Importanta acordata copiilor de ambii parteneri
In urma acestui studiu, autorii lui au ajuns la cateva concluzii interesante. Barbatii acorda o mai mare importanta frumusetii fizice decat inteligentei, iar ei sunt de doua ori mai numerosi decat femeile atunci cand vine vorba de a aprecia importanta pe care o viata sexuala reusita o are in ceea ce priveste durata cuplului. Dintre cele 2.000 de persoane chestionate, 25% doresc ca partenerul lor sa fi avut patru parteneri sexuali inainte de ei (desi pentru un barbat din cinci este important ca el sa fi fost "primul" partener sexual din viata iubitei sau sotiei sale).
Pe scurt, fiti amuzant, faceti sex cu patru persoane inainte de a va alege partenerul stabil si nu fiti avar atunci cand vine vorba de a intretine raporturi sexuale cu acesta sau cu aceasta. In mod logic, relatia voastra va fi una de durata, afirma autorii studiului.
Iar pentru aceia care nu au avut sansa de a-si gasi un partener de cuplu, stiinta pare sa aiba un raspuns: o alta ecuatie matematica permite utilizatorilor de internet sa isi gaseasca sufletul pereche. Un studiu publicat pe site-ul It's Ok To Be Smart a demonstrat ca pentru fiecare persoana celibatara exista 871 de parteneri potentiali care ii asteapta in diverse zone ale lumii.
Insa orice teorie are nevoie de practica. Şi unul dintre principalele aspecte ale iubirii continua sa fie caracterul ei arbitrar. Acest lucru nu se va schimba probabil niciodata si tocmai aici apar problemele pentru studiul lansat de MSN. O jurnalista de la The Telegraph a testat acea formula, aplicand criteriile sale intr-o maniera riguroasa, pe Twitter.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro