Formula stiintifica a burgerului perfect! Iata cum ar trebuie sa apara!

Formula stiintifica a burgerului perfect! Iata cum ar trebuie sa apara!
Formula stiintifica a burgerului perfect! Iata cum ar trebuie sa apara!

Chef Charles Michel, care este si cercetator la Universitatea Oxford, a dezvaluit secretele pregatirii unui burger perfect.

 

Specialistul in gastronomie franco-columbian afirma ca un burger reusit trebuie sa aiba 7 centimetri inaltime, 5 centimetri latime si sa fie alcatuit din noua straturi. Chef Michel apreciaza ca a manca este o experienta multisenzoriala in care intervin toate ele cinci simturi.
Reusita unui burger ar depinde in primul rand de aroma (30%), de textura (25%), de prezentare (15%), de sunetul pe care il produce in gura (15%) si, in cele din urma, de gustul lui (15%).
“Stiinta a dovedit ca, atunci cand consideram o mancare delicioasa, este datorita unei perceptii create de creier. Stimularea provine de la cele cinci simturi, nu numai de la senzatia provocata de ceea ce se intampla in gura”, arata Charles Michel.
Cercetatorul, care a lucrat in restaurante distinse cu stele Michelin, recomanda urmatoarele ingrediente: sos soia, ketchup, carne de vita Wagyu (marinata cu sos barbecue, sare, piper si ceapa rasa fin), felii crocante de jambon Serrano, ceapa prajita, rosii, salata, felii de castraveti si sos Chipotle.
Un alt sfat al chef-ului este sa se evite farfuria si tacamurile: burgerul trebuie tinut in mana, in hartia in care este servit pentru ca si ultima imbucatura sa fie calda.
Sursa: FoodStory.ro

Specialistul in gastronomie franco-columbian afirma ca un burger reusit trebuie sa aiba 7 centimetri inaltime, 5 centimetri latime si sa fie alcatuit din noua straturi.

Chef Michel apreciaza ca a manca este o experienta multisenzoriala in care intervin toate ele cinci simturi.

Reusita unui burger ar depinde in primul rand de aroma (30%), de textura (25%), de prezentare (15%), de sunetul pe care il produce in gura (15%) si, in cele din urma, de gustul lui (15%).

“Stiinta a dovedit ca, atunci cand consideram o mancare delicioasa, este datorita unei perceptii create de creier.
Stimularea provine de la cele cinci simturi, nu numai de la senzatia provocata de ceea ce se intampla in gura”, arata Charles Michel.

Cercetatorul, care a lucrat in restaurante distinse cu stele Michelin, recomanda urmatoarele ingrediente: sos soia, ketchup, carne de vita Wagyu (marinata cu sos barbecue, sare, piper si ceapa rasa fin), felii crocante de jambon Serrano, ceapa prajita, rosii, salata, felii de castraveti si sos Chipotle.


Un alt sfat al chef-ului este sa se evite farfuria si tacamurile: burgerul trebuie tinut in mana, in hartia in care este servit pentru ca si ultima imbucatura sa fie calda.

Sursa: FoodStory.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies